Veszélyes a csapvíz Magyarország ezen részein, kétszer is gondold meg, hogy fogyasztasz-e belőle

Térképen leplezték le, hogy Magyarország mely részein érdemes inkább kerülni a csapvíz fogyasztást.

Egészségkárosító hatása lehet

Sokszor szokták mondani, hogy semmi baj nincsen a csapvízzel Magyarországon, és ez igaz is. A többség kezd is visszatérni a régi szokáshoz, mivel az ásványvízben már rengeteg az úgynevezett mikroműanyag. Persze ez akkor van főleg hatással a fogyasztásra, ha műanyagpalackos ásványvizet vásárolunk a boltban.

Azonban a Pénzcentrum most közölte a legújabb adatokat, amiből kiderült, hogy néhány helyen Magyarországon olyan koncentrációban volt jelen szervetlen arzén az ivóvízben, aminek már bizonyítottan egészségkárosító hatása lehet.

A galériánkban leleplezzük, hogy miért okoz ez problémát, és megmutatjuk nektek a térképet is, hol van a legnagyobb probléma.

A lap említi az Országos Tisztifőorvosi Hivatal részletes beszámolóját, ami kitér arra, hogy az ismert mérgező anyagok között talán az arzénnel kapcsolatban rendelkezünk a legtöbb ismerettel.
Kattints a további képekért!

Aki járt már gyógyvizes fürdőben, az jól tudja, hogy a gyógyvíz minősítésű medencéknél mindig jelzik az ajánlott fürdési időt, ami jellemzően 20-30 perc, ám ezt a szabályt jó, ha a vendégek tizede betartja.

Leafotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Utazás
A hét közepén ismét emelkedik majd a benzin nagykereskedelmi ára - írja friss közleményében a holtankoljak.hu.
Lifestyle
Minőségi és megfelelő mennyiségű alvásra mindannyiunknak szüksége van, sajnos viszont egyre többen küzdenek elalvási nehézségekkel. A jó hír viszont, hogy bizonyos esetekben saját magunkon is...
Sztárok
Nem titok többé: ez a 25 esztendős zenei előadó is csatlakozhat a 2024-es X-Faktor új mentorcsapatához.