Váratlan kiadás? Készülj fel rá! - Ennyibe kerül egy trendi szemüveg manapság!

Szemüvegesnek lenni nem egyszerű, pláne ha az ember lánya még sosem volt az. Egy orvos diagnózisa, miszerint a látásunk csak tovább romlik, ha nem szerzünk be hamarosan egy szemüveget, nemcsak minket, hanem a pénztárcánkat is váratlanul érheti. Éppen ezért nem árt felkészülnünk rá, milyen költségekre számíthatunk, ha nem csak kényszermegoldást, hanem tényleg egy trendi szemüveget szeretnénk.

Első a lencse

Amin nem igazán lehet és nagyon nem is érdemes spórolni, az a szemüveglencse. Optikánként a márkától, és az aktuális akcióktól függően akár 10-15 ezer forintos eltérésre is lehet számítani, de természetesen sok múlik a választott lencse fajtáján is. A multifokális (többfókuszú) szemüveglencsék ára például magasabb, mint az egyfókuszú lencséké, de a döntés meghozásakor azt is érdemes mérlegelni, hogy egy távoli, közeli és/vagy munkaszemüveg elkészítése mennyibe kerülne, ha összeadnánk! Ráadásul egy multifokális lencsének megvan az az előnye, hogy nem kell állandóan cserélgetni a szemüvegeket, ami ugyancsak kompenzálja az árkülönbséget.

A szemészed persze pontosan meg fogja mondani, hogy milyen típusúra lesz szüksége a szemednek, ami a hordás idejétől függően természetesen változhat. Ezért is fontos, hogy előzetesen konzultálj vele azt illetően, hogy milyen ütemű pozitív, vagy negatív irányú változásra számíthatsz, hiszen a drágább tétel általában nem a lencse, hanem maga a keret, így hát nem mindegy, hogy milyen gyakran kell majd cserélgetned a szemüveged.

Keret teszi az embert

A szemüveg öltöztet. Ez valóban így van, hiszen egy rosszul megválasztott keret ugyanúgy el tudja rontani az összhatást, mint egy átgondolatlan munkehelyi szett, viszont a legrosszabb napodon is magabiztossá tehet, ha egy valóban a személyiségedhez passzoló darab mellett teszed le a voksod. A színeket és formákat illetően a lehetőségek tárháza szinte végtelen, így valóban mindenki megtalálhatja a személyiségéhez illő keretet.

A keretek esetében a vízválasztó leginkább az ár szokott lenni, hiszen a minőségi darabok nagyjából 30 ezer forinttól kezdődnek, a plafon pedig akár a 90-100 ezer forintot is elérheti. Természetesen itt számolni kell az optikák aktuális akcióival, de sok függ a keret vastagságától és a márkától is.

Akkor mennyi is az annyi?

Általánosságban elmondható tehát, hogy egy vékony lencse, alacsony dioptriával és egy egyszerű kerettel már 15-20 ezer forint körül beszerezhető, míg egy multifokális, és/vagy fényre változó, bevonatos lencséhez párosított divatos keret akár 60-70 ezer forintba is kerülhet. Bárhogy is válasszunk, a családi költségvetés így is úgy is megérzi a kiadást, de ha előre gondolkodunk tudunk spórolni a kiadásokon.

Spórolj okosan! (x)

Ha Te is szeretnél lefaragni a kiadásokból, nem kell mást tenned, csak lépj be most kedvezményes feltételek mellett az OTP Egészségpénztárba! Így azon felül, hogy szuper árengedményekkel vásárolhatsz magadnak szemüveget, további kedvezményben is részesülhetsz! Csak regisztrálj 2016. december 15-ig az OTP Egészségpénztár online felületén a „FEMCAFE20161215” kóddal, és így első, három évig érvényes kártyád díját is elengedik!

Oldalak

Lifestyle
Összesen 16 pálinkaház nevezett 103 tétellel - máris mutatjuk, mely pálinka lett idén az ország legjobbja.
Egészség
Egy új kutatás igyekezett megválaszolni a kérdést, ami voltaképpen az ősidők óta foglalkoztatja az emberiséget.
Fashion&Beauty
A télnek van az a bosszantó hátránya, hogy ilyenkor sokkal szárazabb a bőrünk, és az ajkaink is könnyebben kicserepesednek.