Elindult a tömeges oltás – Itt van minden, amit tudnod kell az online időpontfoglalásról

Müller Cecília múlt pénteken jelentette be, hogy hétfőtől három napos oltási akció indul, amely során minden érvényes regisztrációval rendelkező külön SMS értesítés nélkül is tud interneten időpontot foglalni a Sinopharm-vakcinával való oltásra a kórházi oltópontokra. A vakcinák már megérkeztek, sőt a kormányhivatalok már szét is osztották azokat az eheti oltásokhoz.

Megnyílt az időpontfoglalás, elindult az oltás

Az országos oltási munkacsoport két napos sikeres tesztelés után vasárnap megnyitotta az online oltási időpontfoglalót, így már minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására. Az időpontfoglaló most kifejezetten az eheti Sinopharm vakcinával történő oltásra van kinyitva. A regisztrált bármely, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni hétfő, kedd és szerdai napokra. Aki a megadott három nap valamelyikén szeretne oltást kapni, annak érdemes mielőbb lefoglalni az időpontot.

Az időpontfoglaló elérhetősége: https://www.eeszt.gov.hu

Az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű, a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt. A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.

Az oltásra személyi igazolványt, TAJ-kártyát, kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalás visszaigazolást kell elvinni.

A tömeges oltással kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdésekre a következő oldalon találod a választ!

Oldalak