Természetes hűsítők forróság ellen

Ebben a melegben fontos, hogy hűsítsük testünk. Azonban nem mindegy hogy milyen módon tesszük ezt. Próbáljuk meg kerülni a klíma használatát, váltsunk inkább át a természetes hűsítőkre, hiszen rengeteg lehetőség közül választhatunk.

Folyadékpótlás
A legfontosabb a folyadékpótlás. A szervezet a nagy meleg miatt nagyon sok folyadékot veszít, amit nekünk pótolnunk kell. Fontos azonban, hogy ne gyümölcslevelet, vagy szénsavas üdítőket igyunk, hanem tiszta, szénsavmentes vizet, legalább napi 2-3 litert.

Ventilátor
A munkahelyünkön is próbáljuk meg elkerülni a klíma használatát, helyette inkább kapcsoljuk be a ventilátort, ami keringeti és hűsíti a levegőt, viszont nem okoz megfázásos megbetegedéseket.
 

Többszöri zuhanyzás
Ha van lehetőségünk rá, próbáljunk meg naponta többször zuhanyozni, amivel lehűthetjük testünket, és egyúttal fel is frissülünk. Mellesleg, aki allergiás plusz jól jön, ha napközben vesz egy hűsítő zuhanyt, hiszen ezzel eltávolítja a rá ragadt polleneket.

Tespermet
Egy ötletes megoldás a hűsítésre a testpermet. Bárhol beszerezhetünk egy pumpás permetezőt, amit feltölthetünk hideg vízzel. A vízpermet a bőrre kerülve lehűti azt, és még a bőr kiszáradását is megakadályozza. Így készen is van egy nagyon praktikus, olcsó és egyszerű frissítő.
 

Forró leves
Nem feltétlenül a jéghideg italok és ételek a megfelelő hűsítők. Akármilyen meglepő, a meleg leves hűsítő hatással van testünkre. Hiszen, amint megesszük a forró levest, a szervezetünk automatikusan reagál rá, és beindítja a test belső hűsítését.


 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!