Te tudod, hogy pontosan mi is az a Bifidus Essensis?

A televíziós reklámokból már mindenki ismeri a morbid Pocak-figurát, ha nem, akkor Szulák Andrea tolmácsolásában biztosan hallott már a Bifidus Essensis-ről. Ám a hirdetések néha hajlamosak olyan kifejezéseket használni, melyek „okosan” hangzanak, annak érdekében, hogy a termék hiteles legyen. De mi is ez a joghurtban levő anyag? Létezik-e egyáltalán ilyen, és ha igen, milyen hatása van? Ezekre kerestük a választ.

Úgynevezett bifidobacteriumok valóban léteznek, ezek a bélflórában található probiotikumok. Vagyis nem mások, mint a gazdaszervezet számára jótékony hatású bélbaktériumok, melyeknek sok különböző nemzetsége létezik. Egyrészről segítik a szervezet számára káros baktériumok elleni küzdelmet, másrészt serkentik a bélfal mozgékonyságát, segítik a nehezen megemészthető szénhidrátok megemésztését, továbbá néhány értékes tápanyagot is termelnek.

A joghurtokat gyártó francia cég – mely mostanában a Pocak-figurával reklámoz – termékei valóban tartalmaznak jótékony bifidobacteriumokat, amelyek bizonyítottan segítik az emésztést. Elmondhatjuk tehát, hogy nem követünk el hibát, ha ezeket a joghurtokat fogyasztjuk, hiszen valóban egészségesek.

A termék tartalmaz hagyományos joghurtkultúrákat; Lactobacillus bulgaricust és Streptococcus thermophilus-t, e mellett pedig Bifidus Actiregularist, mely egy több éves kutatás során izolált bifidobacterium törzs.

Az említett Bifidus Essensis elnevezés már nem használatos, ehelyett jött az Actiregularis, mely számos országban használatos.

Bátran fogyaszthatjuk a cég termékeit, de ha egészséges, emésztést segítő finomságokat szeretnénk beszerezni, bármelyik élőflórás joghurtot is nyugodtan választhatjuk. Bifidobacteriumot nem tartalmaz mindegyik, de mind egészséges. Segítenek felvenni a harcot a bélflórában található kórokozók ellen, növelik a szervezet ellenállóképességét, emellett csökkentik a koleszterinszintet is.

Oldalak