Elvesztél a tápszerek, junior gyerekitalok és tejpépek világában? Mutatjuk, mit mikor adhatsz kisbabádnak

A babának és a mamának, meg persze a kispapának is izgalommal vegyes öröm tölti el a szívét, amikor a kórházból végre haza mehetnek, és együtt élvezhetik a családi együttlétet. Persze aztán számos olyan helyzet adódik, amelyeket meg kell oldani. Az egyik ilyen élethelyzet a gyermek táplálása, illetve a vitaminok pótlása. A Milumil márkára bárki szívesen támaszkodhat a hozzátáplálás időszakában, hiszen minőséget szolgáltat a baba és az egész család számára, legyen szó anyatej-kiegészítő tápszerekről, tejpépekről vagy gyerekitalokról. (x)

Bébi Milumil anyatej-kiegészítő tápszerek

Az anyatejjel való táplálás nem minden esetben megoldható annyi ideig, ameddig azt az anyuka szeretné. Ilyenkor orvosi vagy védőnői javaslatra a tápszeres táplálás kerülhet előtérbe. Az, hogy a pici milyen tápszert kapjon, elsősorban az életkora határozza meg. E szerint léteznek 6, illetve 9 hónapos kortól adható tápszerek.

Az anyatej a baba egészséges fejlődését biztosítja, és az immunrendszerét erősíti. A Milumil anyatej-kiegészítő tápszerek megalkotói különös hangsúlyt helyeztek arra, hogy a csecsemőknek ezen igénye ki legyen elégítve, hiszen ezek a termékek az életkornak megfelelő étrendbe illesztve tápanyagtartalmukkal hozzájárulnak a csecsemő egészséges fejlődéséhez. Ezek a tápszerek széles választékban kaphatók a webáruházban. A megfelelő tápszer kiválasztásánál védőnővel vagy gyermekorvossal szükséges egyeztetni, mert bizonyos esetekben (pl. hasfájós baba) speciális összetételű tápszerek használatát ajánlhatják.

A Milumil Jó éjszakát! 2 tejalapú anyatej-kiegészítő tápszert már hat hónapos kortól lehet a babáknak adni. A tápszerben – a kategóriára vonatkozó előírásoknak megfelelően - C-és D-vitamin is van, illetve rizspehely és keményítő-tartalmú. A Milumil tápszerek széles választékát és kedvezményes csomagajánlatait megtalálhatjátok a webáruházban.

Milumil tejpépek

Az anyatej és a tápszer hat hónapos kort követően már nem minden esetben elegendő a baba számára. A tejpépek a baba hozzátáplálását segítik, így a gyermek a fejlődését biztosító minden tápanyaghoz hozzájuthat. A hozzátáplálást a tejpéppel is el lehet elkezdeni, amelyet aztán zöldségekkel és gyümölcsökkel lehet majd folytatni a későbbiek folyamán. A tejpépek ízesítettek, vagy valamilyen gabona, vagy valamilyen gyümölcs adja az adott tejpép ízét.

Az anyatejet vagy tápszert kapó babák eleinte nem mindig kedvelik a tejpépet. Ki kell tapasztalni, hogy milyen állagú tejpépet fogad el a baba és eszerint kell azt elkészíteni. A fokozatosság is sokat segít a tejpép elfogadásában, megkedvelésében. Eleinte elegendő csak néhány kanálnyit kínálni a babának, később lehet emelni az adagot. A webáruházban többféle ízesítésben és többféle korosztály számára lehet Milumil tejpépet és tejberizspépet vásárolni: gluténmentes, gyümölcsös, banános, gabonás.

A tejpépekről

Négy hónapos kortól, a hozzátáplálás megkezdésekor, de a glutén bevezetése előtt a Milumil tejberizspép is kínálható a babának a tejalapú táplálás mellé, a növekvő tápanyagigény fedezésére. A termék amellett, hogy gluténmentes, hozzáadott cukrot, konzerváló, színező és mesterséges aromaanyagokat sem tartalmaz.

A Milumil 5 gyümölcsös tejpép a hat hónapot betöltött babák számára készült. A gabonából készült, hozzáadott cukrot nem tartalmazó tejpép energiát biztosít a babák számára. Nem tartalmaz konzerváló-, színező és mesterséges aromaanyagokat, ellenben vitaminokat és ásványi anyagokat igen.

Energiát biztosít a babának

A Milumil banános tejpépet is hat hónapos kortól lehet kínálni a babáknak, mint ahogyan a Milumil 7 gabonás tejpépet is. Ez utóbbi 7 féle gabonát és hozzáadott B1-vitamint tartalmaz, hozzáadott cukrot azonban nem. A Milumil 3 gyümölcsös + 3 gabona tejpépet 8 hónapos kortól élvezhetik a kicsik. Ezeket a termékeket nagyobb kiszerelésben és kedvezményes áron is meg lehet kapni a webáruházban.

Milumil gyerekitalok

A gyerekitalokat 12-36 hónapos közötti babáknak lehet adni. A Junior gyerekitalokat, tejalapú italokat már önállóan is lehet a kicsiknek adni, étkezések mellé. Naponta mintegy kétpohárnyi ital javasolható a gyermekeknek, ami beleszámít a folyadékmennyiségbe. Mint fentebb említésre került, a babáknak egyéves kortól adhatók ilyen italok, és ezek bevezetését is fokozatosan szükséges elkezdeni. A gyerekitalokat étkezések mellé kínálhatja a szülő, ezek fogyasztása azonban nem helyettesíti a főétkezéseket!

Az étkezés kiegészítője is lehet

Amikor elkezdődik a gyermek hozzátáplálása, akkor a baba már kaphat ilyen gyerekitalokat. Ezeket az italokat változatossá is lehet tenni, hiszen szórhatunk bele kakaóport, de gyümölcsitalokat is készíthetünk belőlük. A gyerekitalok ízesítésére azért is lehet szükség, mert nem biztos, hogy a gyermek azonnal elfogadja azt és egy idő után meg is unhatja, ha mindig csak egy-kétféle ízvilággal ismerkedik.

A gyerekitalokról

A Milumil Junior 1+ és a Milumil Junior 2+ gyerekitalokat 12, 24 és 36 hónapos kortól lehet adni a babáknak. Natúr és vanília ízesítésben kaphatók és gondoltak azokra a babákra is, akik valami miatt speciális igénnyel rendelkeznek, hiszen a Milumil megalkotta a hidrolizált fehérjés gyerekitalt a hidrolizált tápszer folytatásaként, illetve a laktózmentes italt a laktózérzékeny gyerekeknek. A Milumil gyerekitalokban A-, C- és D-vitamin is található, amelyek hozzájárulnak a babák immunrendszerének normál működéséhez.

Fotók: Pelenka.hu
Lead fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!