Egészség

Szlávik János: Újabb korlátozások jöhetnek, és hamarosan a negyedik oltás is szóba kerülhet

Ha így haladunk, az oltások száma lassan utoléri a járványhullámokét.

Szlávik: a kórházban ápoltak 80-90 százaléka oltatlan

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa volt Sváby András vendége az ATV Heti napló című műsorában. A szakértő a koronavírus-járvány negyedik, jelenleg felfutó szakaszban lévő hulláma kapcsán elárulta: egészségügyi intézményükben megtelt az intenzív osztály, a koronavírusos betegek 80-90 százaléka pedig az oltatlanok közül kerül ki. Hozzátette: azok, akik az oltás dacára is kórházba kerülnek, általában nem kerülnek intenzív osztályra, és az ő esetükben a gyógyulás esélye is sokkal valószínűbb. Szlávik véleménye szerint egyéb országokhoz hasonlóan nálunk az az oltatlanokra leselkedik a legnagyobb veszély, az ő esetükben a legmagasabb a halálozás kockázata is.

Az infektológus ismét felhívta a figyelmet a harmadik védőoltás fontosságára, mondván, a második oltás védőereje 4-6 hónap elteltével számottevő mértékben csökken. Arra a kérdésre, hogy a friss járványügyi adatokat tekintve Magyarország miért tartozik ismét a világ élvonalába, Szlávik úgy felelt, egész Európában berobbant most a járvány, Romániától Németországon át Belgiumig számos országban válságos a helyzet.

Szlávik szerint a következő két hétben nincs rá esély, hogy javuljon a magyarországi koronavírus-helyzet, sőt azt sem tartja kizártnak, hogy nemsokára újabb szigorító intézkedésekről kell majd dönteni, ugyanis a szennyvízben jelenleg is emelkedik a koronavírus-koncentráció, ami nem sok jót ígér.

Fotó: 123rf

Lapozz, rögtön folytatjuk!

Oldalak

Egészség
Sztárok
A TV2 sztárjának a nyílt utcán kellett nagyot alakítania. Az öngyilkos jelöltet a többi autós csak kikerülte Budapesten.
Sztárok
A 80-as évek jóképű zenésze nők millióinak szívét hódította meg egykor, túl a hetvenen azonban már alig lehet ráismerni az énekesre, annyit öregedett az elmúlt években.
Sztárok
Kerek születésnapja alkalmából tematikus hétvégét szentelt Szulák Andreának a Dankó Rádió, számos kedves köszöntést és meglepetést kapott, de élete legmeghatározóbb ajándéka az, hogy édesanya lehet.