Egészség

Szlávik János: A poszt-Covidból való felépülés akár egy évig is eltarthat

Az infektológus főorvos elmondta, már Magyarországon is vannak poszt-Covid ambulanciák.

Év végére készülhet el a koronavírus elleni gyógyszer

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az InfoRádió Aréna című műsorában vendégeskedett. A szakember a beszélgetés során arra emlékeztetett mindenkit, hogy van bevált módszer a Covid-19 ellen, ez pedig a védőoltás. Elismételte: ha valaki él a vakcina nyújtotta lehetőséggel, és esetleg mégis elkapja a betegséget, biztosan nem lesznek súlyos tünetei, nem igényel majd kórházi kezelést és főként: nem hal bele a kórba. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ez a fajta védettség csak az oltás beadását követő egy-két hétben alakul ki. Azért fontos, hogy mielőbb beoltassuk magunkat, mert egyelőre nem áll rendelkezésünkre gyógyszer a Covid-19 ellen, és az első ilyen készítmény legkorábban 2021 végén készülhet el. Eddig pedig senki sem várhat, hiszen jelenleg is versenyt futunk az idővel. Szlávik hozzátette, oltás után nincs értelme méregetni az antitestszintünket, hiszen a komplex, háromkomponensű védekezésből csak az egyik az antitest, ami hamis biztonságérzetet generál, ha a szintje magas, viszont ha alacsony, akkor sem kell megijedni.

Fotó: 123rf

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Hogy mi minden lapulhat egy női táskában, arról órákon át lehetne anekdotázni, egy friss történet azonban minden korábbi képzeletet felülmúl.
Lifestyle
Hogy is van a mondás? Egy fecske nem csinál nyarat – de az első farsangi jelmezt kereső poszt képes lavinát elindítani az online szülői csoportokban. Például az egyik Wednesday-jelmezt kereső poszt...
Lifestyle
Majdnem megállt az 59 éves nő szíve, amikor a Facebook-on belefutott egy étterem reklámvideójába. A felvételen a kilenc éve elhunyt férje ült egy asztalnál.