Valójában ilyen érzés szívrohamot kapni - Őszinte beszámolók a túlélőktől

Előfordul, hogy a szívinfarktus nem jár speciális tünetekkel, éppen ezért olyan nehéz felismerni, mikor kell orvoshoz fordulni. Cikkünkben túlélők beszámolóit osztjuk meg veletek - amiket a prevention.com szedett össze - abban a reményben, hogy az elolvasásuk után mindenki jobban oda fog figyelni a vészjósló jelekre.

Gloria, 49 éves

„Lüktető fájdalmat éreztem, ami a hátamból indult, és egészen a nyakamig kihatott. Aztán az állkapcsom kezdett lüktetni, olyan volt, mintha egy éles fájdalom vonult volna végig a testemen. Bevettem egy gyógyszert, hátha attól jobb lesz, de nem változott semmi. A légzésem nehezebbé vált, mintha éppen szültem volna. Mikor az orvos azt mondta, hogy szívrohamom volt, nagyon meglepődtem. A szívem abszolút nem fájt.”

Carole, 55 éves

„Iszonyúan fájt a hasam, aztán éles fájdalom hasított a mellkasomba. Azt hittem, valami rosszat ettem, és ételmérgezésem van. Aztán hányingerem lett, és elkezdett forogni körülöttem a világ. Amikor a bal karom is lezsibbadt, akkor már tudtam, hogy ez szívroham.”

Cheryl, 63 éves

„Éppen mosogattam, amikor éreztem, hogy mindkét karom megfájdul. A jobb oldalamon kezdődött, majd átterjedt a balra, végül már mindkettő zsibbadt. Csak le akartam feküdni, és meg akartam várni, míg elmúlik, de a férjem ragaszkodott hozzá, hogy bevigyen a kórházba. Megmentette az életemet.”

Stan, 71 éves

„Úgy éreztem, nem kapok levegőt. A legrosszabb tapasztalat volt, amit valaha átéltem. Elkezdtem levegőért kapkodni, mert a tüdőm hirtelen nem funkcionált. Aztán elájultam.”

Doris, 57 éves

„Azt hittem, gyomorégésem van. Egész életemben küzdöttem vele, nem tartottam különösnek. Próbáltam bevenni a gyógyszereimet és lefeküdni, de nem múlt a fájdalom, ami a szokottnál intenzívebb volt. Éreztem, hogy a szívem is szorítani kezd. A férjem azonnal bevitt a kórházba, ahol mondták, hogy szívrohamom volt.”

Fotó: prevention.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!