Sebaj Haj! – Gyógyító mesekönyv kicsiknek és nagyoknak

„Készült az Igaz mese, miközben csont-szkennelésre vártam, miközben folyt az infúzió és sokkal kellemesebb napokon is, miközben ittam a délutáni kávém a napsütötte teraszunkon...”

Anya gyógyulása - gyermeki szemüvegen keresztül

A Sebaj Haj! című mesekönyv egy kilenc történetből álló mesefüzér, mely egy igaz történeten vezeti végig az olvasót. Ez az igaz történet nem szokásos tündérmese, de a varázslat azért nem marad el! A sorok között megmutatja a gyermeki lélek gyógyító és angyali minőségeit egy olyan nehéz helyzetben, mint amikor kiderül: Léna anyukája komoly beteg és gyógyulása bizony hosszú ideig tart.

Beszélgetésindító mesekönyv

A gyerekeknek látszólag nincsenek előítéleteik és félelmeik a betegségek kapcsán, és leginkább a külső jelenségek alapján kezdenek el beszélgetni egy-egy nehéz élethelyzetről. De ne feledjük: lelki szemeik folyamatosan nyitva vannak. Nem is gondolnánk, belül mennyire hamar észlelik, ha valami nincsen rendben felnőttországban. Ezért fontos, hogy rögtön megosszuk velük, az ő nyelvükön, hogy éppen mi történik velünk! Erre a folyamatos párbeszédre ösztönöz a Sebaj Haj.

Együtt minden könnyebb!

A könyvet nem csupán betegségek leküzdéséhez ajánljuk, bármilyen szokatlan és nehéz helyzetre alkalmazható a mesekönyv üzenete: beszélgessünk egymással és arra válaszoljunk, amit gyermekünk kérdez. Ha sikerül időben megosztanunk életünk történéseit, máris egy hatalmas lépést tettünk a megoldás (gyógyulás) felé. A gyerekek nyelvén meg lehet velük beszélni, hogy egy megváltozott helyzetben miért nem kapnak esetleg annyi erőt, figyelmet vagy törődést valamelyik szeretett felnőttől. Sőt: itt következik a varázslat! Azt fogjuk észrevenni, hogy ők kezdenek el kedvünkben járni, segíteni, megoldást keresni, gyógyítani, erőt adni. Ők is a megoldás aktív részeseivé válnak. Ha ők nem szoronganak, magunkon is segítünk!

A kemény és érzékeny témákat vicces, könnyed megfogalmazás, lágy illusztrációk és a szerző megnyugtató szavai teszik vonzóvá.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!