Egészség

Rusvai Miklós: A járvány ugyan szünetel, de ne legyenek illúzióink

Rusvai Miklós virológus elmondta, mit gondol a harmadik oltásról, illetve a vakcinák mixeléséről.

Kell vagy nem kell? Ha igen, mikor?

A szakemberek között máig nagy az ellentmondás arról, hogy milyen eredményekre számíthatunk, ha a különböző oltóanyagokat keverjük a harmadik oltásnál, de vita van azzal kapcsolatban is, hogy egyáltalán szükséges-e a harmadik oltás. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a minap beszélt arról, hogy úgy gondolja, elsősorban 60 év felett, hat hónap után lehet célszerű beadatni a harmadik oltást. Mindenkit figyelmeztetett, hogy bár a koronavírus hosszú háborújának ezt az ütközetét megnyertük – célzott ezzel a harmadik hullám leküzdésére –, a járványnak továbbra sincs vége, hiszen a delta variáns már megjelent Európában is, a mutáns pedig 60%-kal agresszívabb, mint a brit változat volt, és akár 12 perc is elegendő ahhoz, hogy az egy légtérben tartózkodók megfertőzzék egymást. Rusvai Miklós a harmadik oltás szükségességéről más véleményen van, mint Kásler: szerinte fontos lenne egy harmadik oltást is felajánlani, vakcinák mixelése pedig előnyös lehet.

Lapozz a részletekért!

Oldalak

Egészség
Home&Design
Az új, szezonális lakberendezési trendek közül a szőnyegen szőnyeg stílus lesz az egyik legnépszerűbb. Mutatjuk, hogyan alkalmazhatod, hogy a lehető legmutatósabb legyen.
Fashion&Beauty
Ez az őszi trend minden stílushoz tökéletes kiegészítőt nyújt.
Lifestyle
Bár az érzelmi zsarolás mögött legtöbbször a szeretet és a féltés lakozik, egészségtelen kapcsolatokat hozhat létre, amelyek egyik fél számára sem előnyösek, hosszú távon pedig önértékelési...