Újra eljött az innovatív ötletek ideje az egészségügy és az oktatás területén - íme a pályázatok!

Február 14-én újabb tizenkét nagyszerű pályaművet ismerhetett meg a nagyközönség, egy hónapon keresztül a közönségdíj sorsa is a szavazók kezében van. A tét nem kicsi, hiszen most dől el, hogy a kategóriánként egy, összesen négy zsűridíj mellett melyik az ötödik csapat, akik a díjjal járó négymillió forintos összegből megvalósíthatják álmukat.

Tizenkét csapatból öt kaphatja meg a díjat

Bármely öt csapat is nyeri el majd a Richter Anna Díjat, projektjeik megvalósítása nem csupán az adott közösség, de rajtuk túlmutatóan az egész társadalom, mindannyiunk javát szolgálja majd.

Kiemelt témák

A közösség ereje, egymás támogatása, a minőségi idő igénye az együttlétre több csapatot is inspirált. A filmek és podcastek virágkorukat élik, az információátadásnak, edukációnak egyre inkább az online felületek adnak helyet. A hiteles szakmai tartalmakat azonban nehéz könnyen megtalálni. A gyógyszerek helyes alkalmazásáról, a Covid vírus idején nagyon aktuálisan a tüdőbetegségek megelőzéséről, gyógyításáról laikusok számára is érthető, informatív anyagokat készítenének a kiváló szakemberekből álló csapatok.

A pedagógus, orvos, egészségügyi dolgozó, gyógyszerész kategória egy-egy zsűridíjasát a zsűri tagjai választják majd ki, ők döntik el, ki kapja a projekt megvalósítására fordítható négy-négy millió forintot. A közönségdíj sorsa március 13-ig a szavazók kezében van. Az döntős csapatok bemutatkozásának és az online szavazásnak a www.richterannadij.hu oldal ad helyet. Érdemes követni a díj Facebook oldalát, ahol folyamatosan érdekes információkat olvashatunk és a döntős projektekhez kapcsolódó játékokba is bekapcsolódhatunk. Március 23-án ünnepélyes gála keretében derül fény a boldog döntősök kilétére, és velük együtt örülhetünk annak, hogy a Richternek köszönhetően mindenki életére ható innovatív ötletek valósulnak meg.

Ismerd meg az idei döntősöket galériánkban!

Mi lehetne időszerűbb, mint foglalkozni az egészségügyben dolgozók túlterheltségével, ami jó táptalaja a kiégésnek. Számukra készítene önsegítő önismereti kiadványt az a pszichológus csapat, akik a szórakozva, játszva fejlődést hívnák segítségül a munkafüzethez. Szily Nóra újságíró, pszichológus zsűritag számára a kiégés fontos téma, a Lélekmentő leckék újszerűségét ő is abban látja, hogy az egészségügyi ellátás történelmében és sokunk életében még nem tapasztalt, kontrollálhatatlan, és bizonytalan járványhelyzetet élünk, amiben muszáj a leterhelt segítőket egyfajta lelki vakcinával is felvértezni a kiégéssel, a kimerüléssel szemben.
Kattints a további képekért!

Elismerés az egészségügyben, oktatásban, gyógyszerészetben

Negyedik alkalommal hirdette meg pályázatát a Richter Gedeon Nyrt., melyre ismét számtalan jobbnál jobb pályamunka érkezett. A társadalmi felelősségvállalást kiemelkedően fontosnak tartó gyógyszercég szerint talán soha nem volt még akkora szükségük elismerésre, támogatásra az egészségügyben, oktatásban, gyógyszerészetben dolgozóknak, mint az utóbbi megterhelő időszakban. „A pályázatok mennyisége, a döntős csapatok lelkesedése mind azt mutatják, hogy a Richter Anna Díj hiánypótló, és egyedülálló abban a tekintetben, hogy az intézményekben és célterületeken felmerülő konkrét igényekre ad megoldást” - mondta Beke Zsuzsa zsűritag, a vállalat PR és kommunikációs vezetője.

Folyamatos fejlesztés

Hazánk egyik legkiemelkedőbb gyógyszercége a Richter Anna Díj pályázat kiírásával őrzi és továbbviszi az alapítócsalád szellemiségét, az innovációba, folyamatos fejlesztésbe vetett hitét. Méltó módon tükrözi a Richter cégfilozófiáját, társadalmi szerepvállalási elkötelezettségét a hazai oktatás, egészségügy, gyógyszerészet és mindenekelőtt az ezeken a területeken dolgozó nők iránt.

richter anna díj pályázatok csapatok egészségügy pedagógia gyógyszerészet

Az oktatást, egészségügyet és gyógyszerészetet fejleszteni, jobbítani vágyó lelkes csapatok négy kategóriában méretnek meg egymással. A zsűri olyan újszerű, megvalósítható ötleteket vártak idén is a pályázóktól, amelyek kreatív, innovatív módon járulnak hozzá ezen területek színvonalához, fejlődéséhez, illetve az ott dolgozók mindennapjait megkönnyítik, minőségi változást hoznak mindannyiunk hétköznapjaiba.

A bemutatkozó kisfilmek a Richter Anna Díj Youtube csatornáján is megtekinthetők, de a következő oldalra lapozva nálunk is megnézhetitek a 12 döntős filmjét!

Lead fotó, fotó: Pexels

Oldalak

  • 1
  • 2