A rákos sejtekkel is felveszi a harcot ez a fűszer, de még a vérkeringésedet is javítja

A szakértők arra bíztatnak mindenkit, hogy fogyasszanak minél többet ebből a csodálatos fűszernövényből. Frissen szinte bármilyen ételt fel tudunk dobni vele!

Megmutatjuk, miért az egyik legegészségesebb fűszerről van szó

A petrezselyem története több ezer évre nyúlik vissza. Eredetileg a Földközi-tenger vidékéről származik, és már az ókorban is ismerték gyógyhatásai miatt.

A középkorban Hildegard von Bingen német apáca már gyakorlatilag lázcsillapítóként és szívpanaszokra ajánlotta mindenkinek.

Szakértők szerint a petrezselyem számos egészségügyi előnyt kínál. Meg fogsz lepődni, hogy mikre nem képes ez a hétköznapi növény, amiből érdemes jó sokat fogyasztani. A galériánkban mindent leleplezünk!

A petrezselyem felhasználása az ételekben rendkívül sokrétű. Frissen és szárítva egyaránt használják levesekhez, salátákhoz, mártásokhoz, és számos más ételhez, hogy fokozzák azok ízét és tápértékét. A friss petrezselyemzöld több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, így nem csupán ízesítőként, hanem vitaminforrásként is szolgál.
Kattints a további képekért!

Krumplipüré, besamel mártás, sok helyen alkalmazzuk ezt a fűszert, ami csodás ízt ad az ételeknek, de veszélyes is lehet.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Sztárok
Azahriah, azaz Baukó Attila jelenlegi szerelme, Luna Joanna rendesen felkavarta maga körül az állóvizet a 22 esztendős sztár történelmi jelentőségűként beharangozott koncertjei előtt.
Lifestyle
Nehéz hét elé néz az, aki az alábbi három csillagjegy alatt született.
Utazás
Immáron tényleg a nyár kapujában vagyunk: fontos határt lép át a héten a hőmérséklet csúcsértéke.