Rettegned kell a pálmazsírtól, ha meglátod egy termék összetevői között?

Sokan nem tudják, mi is pontosan az a pálmazsír, csak azt, hogy nem igazán jó dolog, ha összetevőként fel van tüntetve. Mi azonban az igazság?
Nagyon sok bolti termékben használják a gyártók, és emiatt az egyik népszerű szupermarketlánc is reagált, hogy mit tudsz tenni ellene
A pálmazsír egy rendkívül elterjedt növényi zsiradék, amelyet számos iparágban használnak, az élelmiszeripartól kezdve a kozmetikai termékekig.
Ez gyakorlatilag az olajpálma (Elaeis guineensis) terméshúsából sajtolt növényi zsiradék, amelyet gyakran pálmaolajként is emlegetnek, bár a kettő nem teljesen azonos. Szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú, ezért különösen népszerű az élelmiszeriparban, mivel stabil szerkezetet biztosít a termékeknek
A pálmazsírt főként Délkelet-Ázsiában, különösen Indonéziában és Malajziában állítják elő, mivel az olajpálma ezen a trópusi éghajlaton terem a legjobban. Az ipar számára rendkívül vonzó, mert olcsó, nagy mennyiségben előállítható, és hosszú eltarthatóságot biztosít. Az élelmiszeriparban margarintól kezdve csokoládékig, készételekig és sütőipari termékekig számos helyen alkalmazzák. Emellett a kozmetikai iparban is előszeretettel használják, például szappanokban és samponokban.
Sokan teszik fel a kérdést, hogy kell-e rettegni tőle, ha meglátjuk egy termék összetevői között a bevásárlásnál. Nos, a választ nem annyira egyszerű, mint gondolnád, de a galériánkban most alaposan leleplezzük a pálmazsír titkait!

































