Egészség

Minden az allergiáról és enyhítéséről - a Medistus® Anti Allergy orrspray igazi mentőöv lehet

A Medistus® Anti Allergy orrspray használatával az allergiás tünetek megelőzhetőek és enyhíthetőek! Az orrspray fizikai akadályt képző pajzs az allergénekkel szemben, tartósan használható készítmény 100%-ban természetes eredetű aktív összetevőkkel.

Az orrunk sokféle szerepet tölt be

Orrunk nem csupán szaglószervként működik: szerepet játszik a hangképzésben, a szervezet kórokozókkal és idegen anyagokkal szembeni védekezésében és a légzésben is. Az orrüreget belülről nyálkahártya, azt pedig apró csillószőrök borítják – az orrban található öblök és kiemelkedések révén nagyon nagy felületen. A beszívott levegő először az orr nyálkahártyájával érintkezik, és nem egészen 0,1 másodperc alatt felmelegszik, párásodik és megtisztul a levegőben található szennyeződések nagy részétől (a por és a baktériumok kb. 40-60%-ától). Ezért mondjuk azt, hogy az egészséges orrnyálkahártya szervezetünk első védelmi vonala. Fontos, hogy törekedjünk egészségének fenntartására, épségének megőrzésére.

Mi az allergia?

Allergia az az állapot, amikor a szervezetünk valamilyen – egyébként ártalmatlan – anyagot károsnak ítél, és szükségtelen támadást indít ellene. Az allergiás rhinitis (közönségesebb nevén „szénanátha”) a levegőben található allergének (pollen, atkák, állati szőrök) által kiváltott betegség, melyek az orrnyálkahártya gyulladását okozzák. A tünetek hasonlítanak a virális, bakteriális fertőzések által okozott „nátha” tüneteihez: orrfolyás, tüsszögés, orrdugulás, orr- és/vagy torokszárazság, köhögés, illetve az ezek miatt fellépő alvászavar, a koncentrációképesség gyengülése. Az allergiás állapot kialakulásáért azonban sosem fertőzések, hanem a szervezetünkbe bejutó allergén anyag, és az ennek hatására termelődő IgE ellenanyag a felelős.

Segítség az allergiás időszakban

Bár az allergia napjainkban népbetegségnek számít, az érintettek közül sokan nem fordulnak orvoshoz. A kezeletlen allergia nem csak az életminőséget rontja, de akár allergiás asztma is kialakulhat belőle.

A Medistus® Anti Allergy orrspray összetevői révén védőréteget képez az orrnyálkahártyán, így a nyálkahártya nem kerül érintkezésbe az allergénekkel (pollenek, atkák, állati szőrök), amelyek kiváltják az orrnyálkahártya-gyulladás tüneteit (viszketés, orrfolyás, tüsszögés). Az aloénak és az illóolajoknak köszönhetően a nyálkahártya friss és hidratált marad. A készítmény használata megelőző jelleggel is indokolt!

Medistus Anti Allergy orrspray allergiás tünetekre - Femcafe

A Medistus® Anti Allergy orvostechnikai eszköz 6 éves kortól használható!
A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Lead fotó: Unsplash /Simon Kadula/

Oldalak

Egészség
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.