Ne hagyd, hogy átverjenek! Ezek a legjobb narancslevek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete laboratóriumban tesztelt 16 féle narancslevet: arra voltak kíváncsiak, mennyi C-vitamint tartalmaznak, mennyire környezetbarát a csomagolásuk és mennyire kielégítő a címkéjükön szereplő vásárlói tájékoztató. Meglepő, mely italok kapták a legalacsonyabb pontszámot!

Többbféle szempont alapján értékeltek

A termékek között volt préseléssel vagy sűrítményből készült, illetve olcsóbb, sajátmárkás és drágább, bio narancslé is. Az összesített pontozásban a legmagasabb értéket, vagyis 16,3 pontot a Tesco Organic bio narancsleve kapta, a második helyen a dm Bio narancsleve végzett 15,87 ponttal, a harmadik helyet pedig a Happy Day szerezte meg 15,7 ponttal.

A tesztben minden termék 10 pontról indult. Pontot kapott a narancslé többek között akkor, ha nem sűrítményből készült, és ha környezetbarát, fenntartható csomagolása volt, de pontlevonás járt, ha nem volt feltüntetve energiatábla vagy gyártó és származási hely.

A narancslevet nagyipari gyártása során úgy készítik, hogy a narancsot szárított formában importálják, majd leforrázzák, és különböző anyaggal hígítják, vagy bepárlással sűrítményt készítenek belőle. Egy narancsból átlagosan 85 gramm narancslé készíthető.

Ha kíváncsi vagy, melyik narancslé kapta a legkevesebb pontot, tehát melyikben volt elenyésző a C-vitamin mennyisége, akkor olvasd el a teljes cikket itt!

Ezt is ajánljuk

Citrusfélékkel a magas vérnyomás ellen: már egy pohár narancslé után látszik az eredmény

Fotó: ahchealthenews.com; Leadfotó: innerunit.co.uk

Oldalak

Szólj hozzá Te is!