Ezek a tünetek rákot jeleznek, nem szabad halogatnod, hogy azonnal szakemberhez fordulj

Rengeteg nőt érint ez a betegség Magyarországon, és tilos félvállról venni. A tünetek bizony egy bizonyos ráktípus előjelei is lehetnek.

Rögtön nőgyógyászhoz kell fordulnod, ha ezeket tapasztalod

A méhnyakrák napjainkban is jelentős népegészségügyi probléma. Magyarországon évente körülbelül 1000-1200 új méhnyakrákos esetet fedeznek fel, ami uniós összehasonlításban nagyon magas szám. A betegség miatt évente nagyjából 400 nő veszíti életét.

A méhnyakrák elsősorban 45 és 65 év között érinti a nőket, de az elmúlt években a 30 év körülieknél is gyakoribbá vált.

Ez a ráktípus azonban megelőzhető betegség és korai felismeréssel, megfelelő kezeléssel gyógyítható, és a betegség felszámolható. A galériánkban megmutatjuk, hogy mire érdemes figyelned!

Az egyik figyelmeztető jel, ha fájdalmat, vagy vérzést észlelünk szex közben, vagy esetleg után. A 39 éves Aisha McClellan nagyjából 10 percig vérzést tapasztalt a szeretkezés után, de nem nagyon foglalkozott a dologgal. Aztán megismétlődött, és később derült csak ki, hogy méhnyakrákja van. A Glamour szerint ilyenkor mindig konzultálnunk kell az orvosunkkal, akármennyire is jelentéktelennek tartjuk.
Kattints a további képekért!

A szakértők arra bíztatnak mindenkit, hogy fogyasszanak minél többet ebből a csodálatos fűszernövényből. Frissen szinte bármilyen ételt fel tudunk dobni vele!

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
Mindenki kíváncsi a boldog, tartós házasság receptjére. Nos, a Los Angeles-i párterapeuta, Lori Gottlieb szerint az első hozzávaló a megfelelő életkor.
Lifestyle
Két szakértő mixológus mérlegelte azokat a koktélokat, amelyeket érdemes elkerülnöd, ha hétvégén a nyakadba veszed a várost.
Fashion&Beauty
Ha szeretsz egy kis csavart vinni egyszerű francia manikűrödbe, akkor a lebegő francia manikűrért egyenesen odáig leszel!