Egészség

Vedd komolyan panaszaidat! Ez a méhnyakrák 5 leggyakoribb jele

Ha ezeket a tüneteket tapasztalod, jobb, ha orvoshoz fordulsz.

Sokakat érintő betegség

A méhnyakrák a világon a negyedik leggyakoribb rosszindulatú daganatos megbetegedés volt a nők körében 2012-ben, és a 9. leggyakoribb rákos halálok. A női nemi szervek rosszindulatú daganatainak több mint a fele a méhnyakból indul ki. Magyarországon évente kb. 30-35 ezer ember hal meg különböző rosszindulatú daganatos betegségben, 2008 és 2012 között évente átlagosan 1490 új méhnyakrákos megbetegedést diagnosztizáltak. A betegség – ha időben felfedezik – gyógyítható, mégis 2008 és 2012 között Magyarországon évente átlagosan 407 nő halt meg méhnyakrák következtében - idézi a vonatkozó kutatásokat az ANTSZ 2014-es HPV-ről szóló háttéranyaga.

A sokakat érintő betegségnek egyértelmű jelei vannak, mégis a legtöbb nő elodázza a tüneteket. Dr. Michael Manuel az Express orvosszakértője a magazin felkérésére állította össze azt az 5 tünetet, ami a legjellemzőbb a méhnyakrák esetében.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Természetesen ennek sem szabad bedőlni, és ismét csak az adatainkra utaznak a csalók Facebookon. Valóban vigyázzunk ezekkel a hirdetésekkel!
Lifestyle
A 43 éves komika eltökélte az életmódváltást, és céljától semmi sem tántoríthatta el.
Lifestyle
Milyen érzés a szex, pontosabban a behatolás férfi szemmel? 10 pasi válaszát olvashatod.