Egészség

5 megdöbbentő dolog, amely migrént okozhat

A migrén több egy puszta fejfájásnál, amint azt a rendszeresen szenvedők tanúsítják. Meglepő viszont, milyen sok dolog járulhat hozzá az újra és újra jelentkező, migrénes fejfájáshoz.

A migrén

Egyes becslések szerint az Egyesült Államokban közel 40 millió, az Egyesült Királyságban pedig 6 millió ember küzd migrénnel. A neurológusok még mindig dolgoznak azon, hogy meghatározzák a migrén pontos okait, amely összefüggésbe hozható az erek tágulásával és az idegrendszer működési zavaraival. Az erős fejfájást sajnos rengeteg dolog kiválthatja, jellemzően az időjárás változásai is óriási szerepet játszanak, van azonban néhány megdöbbentő tényező, mint például bizonyos parfümök, vagy akár az érlelt sajtok, amelyekre sosem gondolnánk, mégis hozzájárulhatnak a migrénes fejfájás jelentkezéséhez. Olvass tovább és tudj meg többet!

1. Parfüm Egy 2016-os, amerikai kutatás szerint a parfüm az egyik leggyakoribb migrént kiváltó ok. A parfümökben, tisztítószerekben és a cigarettafüstben található vegyi anyagok aktiválják agyunkban a szagjeleket, melyek olykor irritálhatják az orrmelléküreget súlyos fejfájást okozva. Ez a szagérzékenység nemcsak súlyosbíthatja a migrénes rohamokat, de újabbakat is idézhet elő. Az American Headache Society becslése szerint a migrénben szenvedők 95%-a érzékeny a szagokra, különösen a tisztítószerek, a benzin és a különféle festékek illata van rájuk leginkább hatással.
Kattints a további képekért!

Ha hajlamos vagy a fejfájásra, akkor érdemes odafigyelned arra, miket eszel és iszol, ugyanis a szervezetbe bevitt ételek és italok hatással lehetnek a fájdalom típusára és mértékére.

Leadfotó: Pexels, forrás: dailymail.co.uk

Oldalak

Egészség
Sztárok
Tina már egy ideje fontolgatta ezeket a beavatkozásokat, azonban sokáig tartott tőle, most viszont bevállalta.
Lifestyle
Legjobb barátodnak is felteheted ezt az egyszerű, de annál trükkösebb kérdést, amiből könnyedén kiderítheted, vajon mennyire ismernek jól téged a hozzád legközelebb állók.
Egészség
Ha nem szeretnéd már idejekorán hajfesték segítségével elfedni ősz hajszálaidat, hanem inkább egy természetes módszert próbálnál ki, ami lelassítja az őszülést, akkor jó helyen jársz, ugyanis...