Egészség

Meggyógyítja önmagát a lyukas fog egy új kezeléssel

Ha utálsz fogorvoshoz járni, és már a fúró hangjától is legszívesebben kiszaladnál a világból, akkor ennek a hírnek nagyon fogsz örülni!

Önmagát gyógyítja meg a fog egy új kezeléssel

Kutatók egy olyan eljárást fejlesztettek ki, amelynek köszönhetően - ha tökéletesítik és széles körben elterjed - kevesebb tömésre lehet szükség a jövőben. A terápia a fogak természetes regenerálódási képességén alapul, lényege, hogy a fogaink képesek apróbb sérüléseket, például kis lyukakat a saját maguk erejéből befoltozni.

Eddig úgy tudták, nagy lyukaknál nem működik ez a gyógyítási képesség, ám a kutatók felfedezték, hogy a hatást fokozhatja egy, az Alzheimer-kór kezeléséhez használt gyógyszer.

Paul Sharpe, a King’s College London professzora azt nyilatkozta: „Előbb vagy utóbb, de mindenkinek kilyukadnak a fogai, ezért egy olyan eljárást szerettünk volna kidolgozni, ami egyszerű, olcsó és gyors.”

A szakemberek kezdetben egerekkel kísérleteztek: az állatok fogainak sérült részeibe egy olyan szivacsot tettek, ami át volt itatva a fentebb említett gyógyszerrel. A hatás nem maradt el: a sérülések eltűntek, a fog képes volt teljesen megújulni.

Lapozz a folytatásért!

Fotó: cresthillfamilydental.com

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Irina Shayk egy nagyon különleges összeállításban jelent meg a vörös szőnyegen a minap.
Egészség
Ez a szervünk az, ami felelős testünk méregtelenítéséért, így egészségünk érdekében jobban tesszük, ha nem mérgezzük szándékosan!
Utazás
A rétegfelhőzet zsugorodik, a látási viszonyok javulnak, és bár komolyabb mennyiségű csapadék nem várható, melegünk bizony ma sem lesz.