Egészség

Apja válása miatt lett anorexiás a csodaszép színésznő

Nyíltan beszélt pokoli élményeiről.

Anorexiás lányt játszik Lily Collins

A gyönyörű Lily Collins legújabb filmje, a To The Bone ma debütál a Netflixen, ebből az alkalomból pedig a DailyMail egy hosszú cikket közölt a színésznőről. Collins egy 20 éves anorexiás lányt alakít a sztoriban, akin többek között a Keanu Reeves által megformált orvos próbál segíteni. Bár sokan szerint túl elnagyoltan és „hálivúdiasan” mutatják be a súlyos betegséget, mi úgy gondoljuk: Collinsnál senki sem tudja hitelesebben eljátszani ezt a szerepet. A 28 éves színésznő ugyanis saját bőrén tapasztalta meg, mit jelent testképzavarral élni: régebben anorexiával és bulímiával küzdött.

Az apja válásától omlott össze

A színésznő személyes földi pokla akkor kezdődött, amikor 2008-ban apja, Phil Collins elvált Lily mostohaanyjától. Orianne az énekes harmadik felesége volt, 9 évig éltek együtt. „Nagyon eltávolodtunk egymástól (Phil Collinsszal - a szerk.). Minden bizonytalanságom a kapcsolatunk megromlásából fakadt. Ráadásul, mintegy plusz teherként az összes szörnyű emlékem előjött arról az időről, amikor apa elvált anyától (Jill Tavelman - a szerk.) 1996-ban” - nyilatkozta Lily. Szülei kapcsolatának felbomlása idején mindössze 7 éves volt, és bizonyos pletykák szerint faxon tudta meg, hogy a 12 évig tartó házasságnak vége szakadt.

A harmadik válás már túl sok volt Lily-nek: anorexiás és bulímiás lett. Mindkettő nagyon súlyos táplálkozási zavar, és főleg a tinédzser lányokat érinti. Az anorexia nervosa fő jellemzője, hogy a beteg testképe torzul, túl kövérnek látja magát, ezért szinte semmit sem eszik. A bulimia ezzel szemben falási rohamokkal járó kényszerbetegség, melynek során a páciens rövid idő alatt igen nagy mennyiségű ételt fogyaszt el, majd hány ki. Mivel az evési kényszernek csak rövid ideig tud ellenállni, a falási rohamokat mindig a hánytatás követi.

Lily is ilyen önpusztító életet élt: betegsége idején teljesen rákattant a gyorskajára, majd miután behabzsolt egy nagy adagot, meghánytatta magát. A haja kihullott, a körmei töredezetté váltak, a súlya pedig egyre csak csökkent. „A torkom égett, a nyelőcsövem fájt. A menzeszem nem jött meg 2 éven keresztül, az életem teljesen kisiklott. Attól féltem, soha nem lehet gyerekem."

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: E! Online; Videó: youtube.com

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Egészség
Lifestyle
Hosszú távú egészségünk miatt nagyon nem mindegy, milyen élelmiszerek alkotják a mindennapi étrendünket, a nagy forróságban pedig különösen fontos, hogy tudatosan táplálkozzunk.
Sztárok
Rengeteg sztár dönt úgy, hogy nem csak mozgással, hanem diétával is igyekszik kordában tartani az alakját. Így tesz Miley Cyrus is, aki mindenben visszafogja a kalóriákat!
Sztárok
Ha romantikus filmekről van szó, a Szerelmünk lapjai egészen biztosan kihagyhatatlan alkotás. A színészek nagyszerű alakítása mellett viszont érdemes egy pillantást venni a film gyönyörű ruháira is.