A sós víznek rengeteg előnye van: fogyasztása legfőképp akkor ajánlott, ha krónikus székrekedésben szenvedünk, ugyanis az oldat megtisztítja a vastagbeleket. A sóban található nátrium továbbá segít abban, hogy az idegek és az izmok megfelelően működjenek, valamint a vérnyomást is kordában tartja. A sós oldat elkészítésénél fontos, hogy ne jódozott tengeri sót használjunk, hanem simát. Keverjünk össze két teáskanálnyit négy bögre meleg vízzel – ha azt szeretnénk, hogy italunk jobb ízű legyen, facsarjunk hozzá egy kis citromlevet is, és igyuk meg a lehető leggyorsabban, még üres gyomorra.
Fotó: Pinterest
A sós víznek rengeteg előnye van: fogyasztása legfőképp akkor ajánlott, ha krónikus székrekedésben szenvedünk, ugyanis az oldat megtisztítja a vastagbeleket. A sóban található nátrium továbbá segít abban, hogy az idegek és az izmok megfelelően működjenek, valamint a vérnyomást is kordában tartja. A sós oldat elkészítésénél fontos, hogy ne jódozott tengeri sót használjunk, hanem simát. Keverjünk össze két teáskanálnyit négy bögre meleg vízzel – ha azt szeretnénk, hogy italunk jobb ízű legyen, facsarjunk hozzá egy kis citromlevet is, és igyuk meg a lehető leggyorsabban, még üres gyomorra.