Krill rákocskákkal az egészségünk megőrzéséért

Keveset tudunk a Föld élővilágáról és kevesen tudjuk, hogy az egyik leggyakoribb élőlények a bolygón a krill rákok. Tömegüket 100-500 millió tonnára becsülik a Déli-óceánban, ez nagyjából a Földön élő összes ember tömegének felel meg.

Nélkülözhetetlen zsírsavak

Ezek a kis rákocskák hatalmas rajokban élnek, és mivel kizárólag fitoplanktonokkal táplálkoznak, így ellentétben a legtöbb halfajtával, nagyon tiszták. A krill rákok, azért kerültek napjainkban a figyelem előterébe, mert értékes tápanyag koncentrálódik bennünk, ami természetes forrása az omega-3 zsírsavaknak. További érdekesség, hogy az említett tápanyag olyan formában tartalmazza az értékes zsírsavakat, hogy azok különösen gyorsan fel tudnak szívódni az emberi testben.

A déli sark tiszta vizeiben élő rákok olajából készülő termékek nagyobb mennyiségben és ideális összetételben halmozzák fel a szervezetünk számára nélkülözhetetlen zsírsavakat. Ezek a zsírsavak különösen hasznosak az emberi szervezet számára. Amellett, hogy a zsír az emberi szervezet fő energiaellátója, elsőrendű fontosságú feladatot látnak el az anyagcserénk és az immunrendszerünk szabályozásában, a sejtjeink felépítésében. Amikor zsírokat és olajokat fogyasztunk, akkor értékes foszfolipideket és zsírsavakat biztosítunk testünk számára.

Fotó: cytoplan.co.uk

Oldalak

  • 1
  • 2