Egészség

Elvesztetted a szaglásod a koronavírus miatt? Ez az új módszer lehet a megoldás

Új módszerrel kezelnék a koronavírus okozta szaglásvesztést.

A szaglásvesztés számos nehézséget okoz a mindennapokban

A szaglás elvesztése és a fantomszagok észlelése a koronavírus jellegzetes tünete, de más állapotok, mint a nátha is, okozhatnak hasonló jelenséget. A legtöbben néhány hét alatt túljutnak az állapoton, de vannak olyanok is, akiknél nem tér vissza a normál szaglás. Az Infostart a 29 éves Lina Aldani példáján keresztül szemlélteti a problémát, aki parozmiában, azaz megváltozott szagérzékelésben szenved, mióta leküzdötte a koronavírust.

A csapvíz szaga számára olyan, mintha mi mocsár vagy csatorna szagát éreznénk, a koriander illatát pedig dezodorszerűnek érzi, míg a tojásét égett guminak, holott ez volt korábban a kedvenc étele. Aldani elmondta, hogy borzalmas volt elveszítenie a szaglását, hiszen legtöbben természetesnek vesszük ennek az érzéknek a meglétét. A szaglásvesztés nagy mértékben hatott arra, mit tud megenni és mit nem. Mindezen felül az olyan hétköznapi tevékenységek, mint a fogmosás vagy a zuhanyzás is kellemetlenné váltak számára, később azonban szerencsére elkezdett javulni az állapota, és trükkökre is rátalált.

Ha citromot vagy csilit teszek az ételbe, az sokat javít az ízén. Sokat kísérleteztem biztonságos ízekkel is, amelyektől nem volt hányingerem. Kreatívnak kellett lennem, hogy megfelelő mennyiségben vigyek be minden tápanyagot” – idézte őt az Infostart.

Egy új vizsgálat most erre a problémára találhatott megoldást. Lapozz a folytatásért!

Fotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Visszafogott, elegáns, mégis sikkes és nagyon csinos – talán ezekkel a szavakkal lehetne a leginkább jellemezni Ránija királyné meseszép kék ruháját, ami természetesen remekül állt a jordán király...
Fashion&Beauty
Elsőre úgy tűnhet, hogy Katalin hercegné kedvenc frizuráját bonyolult elkészíteni, azonban egy meglepően egyszerű praktikának köszönhetően pillanatok alatt megvalósíthatod te is – ráadásul nem is...
Lifestyle
Ha felismered az elrejtett állatot ebben az új optikai illúzióban, az azt jelenti, hogy egy született vezető vagy, különösen a munka terén.