Karácsonyfát kap ajándékba, aki ebben a fővárosi kórházban veszi fel az első oltást

A Budapesti Szent Ferenc Kórház "Gyökeresen megváltoztatjuk karácsonyát" szlogennel indított rendhagyó kampányt, mely a hazánkban jelenleg nem túlságosan magas oltási kedv növelését célozza.

"Döntésük saját életükön kívül a családjukra is kihat"

Kiültethető karácsonyfát kapnak a Budapesti Szent Ferenc Kórháztól azok, akik ebben az intézményben adatják be maguknak az első oltásukat - tudatta az MTI.

A kórház saját közleményében úgy fogalmazott: a "Gyökeresen megváltoztatjuk karácsonyát" szlogennel indított kampány egyértelmű célja, hogy növeljék a hazánkban jelenleg nem túlságosan magas oltási kedvet.

A Budapesti Szent Ferenc Kórház vezetősége úgy határozott, hogy az adományba kapott ötszáz földlabdás, 40-60 centiméteres fenyőt az oltási kampányhéten azok között osztják ki, akik első oltásukra jelentkeztek. A fát a második oltásukkor kapják meg.

A kórház közleményében Toldy-Schedel Emil kórházigazgatót is idézik, aki úgy fogalmazott: egyházi kórházként arra törekednek, hogy a magyar családok együtt lehessenek karácsony ünnepén, s egészségben, biztonságban találkozhassanak.

"Hisszük, hogy egy ilyen gesztussal mind többen megértik: döntésük saját életükön kívül a családjukra, szeretteikre is kihat" - mondta a kórházigazgató.

Fotó: 123rf

Lapozz, a cikk nem ért véget!

Oldalak

  • 1
  • 2