Egészség

Egy szomszédos országban kimutatták a kolumbiai vírusmutációt

A vírusvariánst egy család három tagjainál azonosították. Egyikük sem járt külföldön, és a Covid-19 elleni védőoltást sem kapták még meg.

Javul a járványhelyzet

Szlovákiában ismét megváltozott a járások besorolása a járványhelyzet javulásának köszönhetően. A szigorításokat fokozatosan oldják fel, és a legtöbb járásban csak enyhe megszorítások vannak – írja az Infostart. Egyre több a zöld zónába tartozó járás, a pirosba pedig már csak kettő tartozik. A szakemberek hetente átértékelik az érvényben lévő szigorításokat. Mivel folyamatosan nő a beoltottak száma, azt mérlegelik, hogy nagyobb szabadságot adjanak nekik, például nem kellene szájmaszkot hordaniuk. Egyelőre azonban mindenkire egyforma előírások vonatkoznak.

„Már hat zöld járásunk van. A legtöbb, 49 járás sárga, vagyis nagyon enyhe intézkedések vannak érvényben, és kettő maradt még a piros besorolásban” – tájékoztatott Matej Mišík, az Egészségügyi Elemzések Intézetének igazgatója.

A két piros járás a Kiszucaújhelyi és a Miavai, ahol továbbra is kötelező a szájmaszk viselete beltérben, ezért a lakosoknak még ki kell várniuk, hogy az éttermek belső helyiségeiben fogyaszthassanak. A narancssárga, vagyis a második készültségi besorolásba 19 járás került, a rózsaszínben három maradt. A zöld és sárga járásokban hétfőtől megszűnt az a korlátozás, hogy 15 négyzetméteren belül csak egy személy tartózkodhat. „A közétkeztetési intézményekben az asztalok közti kétméteres távolság betartása ezentúl csak a belterekre vonatkozik” – mondta Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal szóvivője.

A jó hírek ellenére azonban akad olyan is, amely további óvatosságra inti Szlovákia lakosságát.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Sztárok
Sokan nem tudják, de Eminemnek van egy gyönyörű lánya, akivel nagyon jó kapcsolatot ápol. A rapper készülhet is az esküvőre.
Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...