Egészség

Magyarországon is megjelent az indiai mutáns

Eddig két esetet azonosítottak hazánkban, egyikük már meggyógyult, másikukat jelenleg is kórházban ápolják.

Megjelent az indiai variáns Magyarországon

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóját az oltási programról való beszámolójával kezdte György István, az országos oltási munkacsoport vezetője. Megemlítette a mérföldköveket: 2020. december 26-án érkeztek az első vakcinák az országba, az egymillió beoltottat március 8-án értük el, a kétmilliót március 31-én, a hárommilliót április 13-án, a négymilliót április 30-án, az ország nyitásához szükséges ötmilliót pedig május 22-én. Elmondta: a számok önmagukért beszélnek, a magyar oltási stratégia jól tervezett, kiegyensúlyozott és sikeres, világviszonylatban is megkérdőjelezhetetlen.

Több mint 5,2 millióan regisztráltak az oltásra, az oltást még fel nem vevő félmillió regisztráltat SMS-ben emlékeztették, hogy mihamarabb keressék fel háziorvosukat vagy regisztráljanak a védőoltásra online. György István közölte: közel járunk ahhoz, hogy mindenki megkapja a vakcinát, aki kérte. Jelenleg három védőoltásra lehet online regisztrálni, ezek a Sinopharm, a Pfizer és a Szputnyik. Egyes budapesti oltópontokon Janssen és Moderna védőoltás is elérhető, AstraZeneca oltását már nem lehet foglalni, abból egyelőre kifogytunk, a második oltásokra félretettek elegendő adagot belőle.

A járvány harmadik hulláma már mögöttünk van, ezzel együtt még nem ért véget, ugyanis Magyarországon is jelen van az indiai mutáns – jelentette be. A szakemberek szerint nem kizárhatók további járványhullámok.

További részletek a következő oldalon – lapozz!

Fotó: koronavirus.gov.hu

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Egészség
Fashion&Beauty
Ahogy beköszöntenek a forró nyári napok, minden nő számára elsődleges szemponttá válik az izzadás minimalizálása. Ilyenkor a feltűzött frizurák válnak a legnépszerűbbé.
Lifestyle
Végre megtudhatod, hogyan készíthetsz otthon francia sültkrumplit olyan tökéletesen ropogósra, mint az éttermekben!
Lifestyle
A nő azt állítja, hogy a kedvese titkos életet él, de a férj szerint ennek semmi alapja nincs. Vajon tényleg van oka a féltékenykedésre a feleségnek ilyen üzenetek után?