Gulyás Gergely: A legrosszabbra kell készülni, 9 hónap múlva akár újra beolthatnak mindenkit

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában vázolta fel, hogyan is változhat a hazai koronavírus-helyzet a közeljövőben.

Több vakcinánk van, mint ahányan oltásra várnak

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap az InfoRádió Aréna című műsorában adott interjút - írja az infostart.hu. A politikus arról fejtette ki a véleményét, milyen kihívásokat gördíthet elénk a jövőben a koronavírus-helyzet, de a kormány hosszú távú vakcinastratégiájáról is szót ejtett.

A rendkívüli jogrend fenntartása mindaddig indokolt, amíg szükségesek olyan korlátozások, amelyekre csak a veszélyhelyzet ad lehetőséget - szögezte le a beszélgetés során Gulyás Gergely, majd hangsúlyozta: továbbra is a beoltottak számához kötik az enyhítési folyamat egy-egy újabb fázisát, a következő mérföldkövet ebben a tekintetben az jelentheti, ha elérjük az 5 millió beoltottat, ugyanakkor ez még nem jelenti a rendkívüli jogrend megszűnését - fogalmazott a miniszter. "Eljutottunk oda, hogy több vakcina áll rendelkezése, mint ahányan oltásra várnak. Vannak, akik válogatnak az oltások között, mert attól tartanak, hogy a keleti vakcinával a külföldi mozgás lehetősége nem lesz azonos az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákhoz képest, ezért különösen a fiatalok kivárnak" - jellemezte a jelenlegi helyzetet Gulyás Gergely. 4,6 millió ember már regisztrált az oltásra, de mindemellett van 260 ezer olyan beoltott is, aki regisztráció nélkül jutott hozzá a vakcinához (rendvédelmi szervek dolgozói, egészségügyi alkalmazottak, idősotthonok lakói és munkatársai). De vajon hogyan lehet eljutni ahhoz a 3 millió emberhez, akinek a beoltása létfontosságú lenne a nyájimmunitás kialakulásához? Gulyás úgy fogalmazott, e tekintetben a kormány egyetlen eszköze, hogy kampányokban hangsúlyozza az oltás fontosságát.

"Egy-két hét múlva elérünk oda, hogy mindenkit beoltunk, aki szeretné. Innentől mindenkinek a maga felelőssége, hogy milyen kockázatot vállal" - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Fotó: 123rf

Lapozz, a következő oldalon folytatjuk!

Oldalak

  • 1
  • 2