Az első oltások arányát tekintve már a rosszabbul teljesítő európai országok közé tartozunk

Megközelítőleg 8 millió felnőtt állampolgár él Magyarországon, 66,2 százalékukat sikerült eddig beoltani, azonban ez az arány már korántsem olyan meggyőző, mint amilyen hónapokkal ezelőtt lett volna. A teljes védettséget tekintve viszont nem áll rosszul az ország.

Így állunk most az első oltásokkal

Magyarországon az elmúlt időszakban aggasztó mértékben lelassult az oltási program. A fő probléma az, hogy egyre kevesebben vannak olyanok, akik az első vakcinájukat kapják meg. A 24.hu friss cikkéből kiderül, hogy a múlt hét folyamán mindösszesen 30 863 személy részesült az első oltásában, ráadásul nagyjából a harmaduk, 11 400 fő kiskorú volt.

Hazánk felnőtt lakossága megközelítőleg 8 millió állampolgárból áll. Eddig 66,2 százalékukat sikerült beoltani - ami 5,33 millió főt jelent -, és noha ez az arány pár hónappal ezelőtt még kifejezetten meggyőzőnek számított, mára fordult a kocka. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) listázza az uniós, továbbá az Európai Gazdasági Térséghez tartozó országokat az átoltottság szempontjából, s e lajstromon tavasz végén még az élmezőnyben szerepeltünk, mára viszont egyre több állam előzött meg bennünket. Maga mögé utasított minket például a 90 százalékos átoltottsággal büszkélkedő Izland, Málta (82,4 százalékos átoltottság), Hollandia (82,1 százalék), Olaszország (68,4 százalék), Franciaország (67,4 százalék), vagy épp Ausztria (67,3 százalék). A 24.hu cikke kiemeli, hogy bár egyelőre még mögöttünk áll a listán, az elmúlt időszak tendenciái alapján Ciprus is megelőzhet bennünket. A sor végén Romániát és Bulgáriát találjuk 30, illetve 17,4 százalékos átoltottsággal.

Fotó: 123rf

Lapozz, a következő oldalon folytatjuk!

Oldalak

  • 1
  • 2