Egészség

Gyorstalpaló gyorstesztekhez, hogy ne váljon rémálommá a karácsony a koronavírus miatt

A járvány az ünnepek alatt sem pihen, ezért különösen fontos karácsonykor az elővigyázatosság.

Csak az ajándékot vigyük magunkkal, a vírust ne

Könnyen rémálommá válhat a szeretet ünnepe, ha valaki az akaratán kívül, a lappangási időszak alatt, de már fertőző állapotban látogatja meg a rokonait idén karácsonykor. Szakértők szerint különösen veszélyben vannak az idősebb korosztály tagjai, azaz a szülők, nagyszülők, dédszülők, akik a meghitt ünnepi asztal körül ülve a legkönnyebben elkaphatják a koronavírus fertőzést, akár a delta vagy az omikron variánst is. Ugyancsak nagyobb rizikót jelent a közös karácsonyozás azoknak, akik oltatlan családtagjukat keresik fel, vagy maguk nem vették még fel az oltást. Mindenki számára segítsége jelenthetnek az elindulás előtt, 15 perc alatt elvégezhető gyorstesztek, amelyekből az ünnepekre időzítve megjelent a legkedvezőbb árfekvésű, családi kiszerelés is.

A Covid-járvány negyedik hullámára tovább nőtt a magyarok igénye az öngondoskodásra. Ezt igazolják vissza a gyógyszertárak eladási adatai. Idén novemberig 1 millió 124 ezer antigén és antitest alapú gyorstesztet vásároltak meg a honfitársaink. Soha nem látott mennyiségű, félmillió önellenőrző COVID-19 teszt talált gazdára csak novemberben – hangsúlyozza Dr. Pipei Csaba a svájci Biosynex és a Screen Italia termékeit forgalmazó Diagpro Home Kft. ügyvezetője.

Novemberben majdnem annyi önellenőrző gyorsteszt fogyott, mint előtte január és szeptember között összesen. Ez azt jelenti, hogy szerencsére egyre felelősebben állunk a világjárvány veszélyeihez” – mondja a szakértő, aki felhívta a figyelmet arra, hogy karácsonyra megérkezett a családi kiszerelés is hozzájuk.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Erzsébet állítólagos kedvenc fia nem fogja annyiban hagyni a döntést, állítólag kész arra is, hogy a rendőrségen tegyen panaszt ügyével kapcsolatban.
Fashion&Beauty
Vannak olyan retró trendek, amelyek visszatérésének nagyon örülünk, egyes termékeket azonban legszívesebben örökre elfelejtenénk. Azt, hogy a következő ruhadarab melyik kategóriába tartozik, mindenki...
Egészség
Időnként mindannyiunkat kínoz a puffadás, de ha már kóros mértéket öltött, érdemes lehet utána járni, mi állhat a tünet hátterében.