Jóga - Testünk és szellemünk egészségéért

A jóga napjainkban az egyik legközkedveltebb mozgásforma a nők körében. Sikeressége abban rejlik, hogy ez nem csak egyszerű testedzés, hanem szellemi megmozdulás is.

JógaJóga típusok
Választhatunk a kezdő és a haladó csoport közül. A kezdő csoportos órák normál hőmérsékletű termekben zajlanak, fix strukturált gyakorlatsorból áll, aminek előnye, hogy könnyen megtanulhatóak és kivitelezhetőek a mozdulatok. Ezen kívül jobban oda lehet figyelni a gyakorlatok közben a légzésre és a belső, külső harmóniára.

Egy egyszerűbb feladatsor 30 ászanából áll, amit 21 légzésig kell kitartani. A haladó csoportban a gyakorlatok folyamatosan változnak, ezért az edzés változatosabb. Ezt azoknak ajánljuk, akik szeretik a kihívásokat és a váratlan helyzeteket. A hotastanga is egy haladó edzés, ami meleg teremben zajlik és aktívabb, dinamikusabb óra, nehezebb mozdulatsorokkal.


A meleg termek előnye

A meleg termek hatására az ember jobban izzad, tehát a kardió terhelés is magasabb, mint egy normál jógaórán. Így az edzés hatékonysága is megnő. Ezen kívül az izzadás által méregtelenít szervezetünk és az ízületek ellazulnak, az izmok megnyúlnak. Ez a módszer a bemelegítés elvét követi, hiszen minden sportolás előtt be kell melegíteni, hogy ne történjen baleset és testünk kellőképpen ellazuljon. Így jóga közben is jobban lehet relaxálni és elmélyülni.

A jóga eredményességeJóga
A jógát rendszeresen kell végezni ahhoz, hogy elérjük a kívánt eredményt. Heti pár alkalmas 1,5-2 órás edzés már látványos eredménnyel jár. Azonban oda kell figyelni étkezésünkre is, ha tényleg szeretnénk átformálni testünket. A jóga nyilvánvalóan fokozza az alapanyagcserét, főleg ha meleg teremben végezzük a gyakorlatokat.

Emellett pozitívan hat a belsőnkre is, kipihentebbek, nyugodtabbak és harmonikusabbak leszünk tőle. Ehhez viszont nagy odafigyeléssel kell végezni a feladatokat, hiszen így mélyebb lesz a relaxáció, ami kihat az idegrendszerre és az elmére is egyaránt.

A jóga alapjában véve sokkal több, mint egy egyszerű mozgásforma, segít összhangba kerülnünk a testünkkel és elmélyíteni szellemünket. Segít megtanulni figyelni testünk apró jeleire és a minket körülvevő dolgokra.

AzAtma Centerben többféle jóga óra közül választhatunk, aminek egy részét meleg, azaz 32-36 fokos termekben tartják. Ezen kívül párásítják is a helyiségeket a jobb eredmény érdekében. A Center két stúdióval is rendelkeznek, az egyik Pesten, a másik Budán a Margit híd lábánál található. A két helyszínen különböző időpontokban és másfajta jóga órákat tartanak, ezért mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbb edzésprogramot és időpontot.

Lehet választani magánórát is, ahol egy-két főnek tartja az oktató az edzéseket, ami miatt jobban tud figyelni a résztvevők mozgására és folyamatosan koordinálhatja őket.

 

A cikkhez tartozó galéria: 

Szólj hozzá Te is!