Jobb, ha tisztában vagy vele - Ezek a köldökpiercing veszélyei

A köldökpiercing nagyon szépen mutat a lapos női hason, ám mielőtt megcsináltatnánk magunknak a testékszert, jobb, ha utánajárunk, milyen veszélyekkel járhat a viselése. Mutatjuk, melyek ezek!

Baktériumok

A köldök környékén redők találhatóak, amelyeket rendszeresen tisztítani kell. Köldökpiercing esetén ez problémásabb és jelentősen nőhet a fertőzések esélye. Egy tanulmány szerint a köldök összegyűjti a baktériumokat, az elhalt hámsejteket, a faggyút és a verejtéket. Mintegy bejáratot képez a mikrobáknak, így növeli a fertőzések kialakulásnak esélyét. Ráadásul a piercing folyamatosan érintkezik a ruhával, az állandó súrlódás pedig irritációt okoz.

Sérülések

A piercingtől a köldök begyulladhat, váladékozhat, ha pedig véletlenül beleakad a ruhába vagy övbe, akár ki is szakadhat, így felsértve a bőrt, amely csak hosszú idő után gyógyul be teljesen. Már maga a piercing betétele is allergiás reakciókat válthat ki, bizonyos esetekben súlyos gyulladást és hosszan tartó vérzés okozva.

Fotó: healthydietbase.com

Oldalak

Sztárok
A 2022-es Dancing with the Stars ezúttal is egy hatalmas, fergeteges hangulatú élő show-al zárult, ahol a nézők óriási meglepetéseknek lehettek szemtanúi, az est végén pedig az is kiderült, melyik...
Fashion&Beauty
Rengeteg olyan kombináció van, ami felvéve tökéletesen kiegészíti egymást. Ilyen a következőkben bemutatott ing-baseball sapka párosítás is, amivel tele van jelenleg minden közösségi oldal.
Sztárok
Katalin hercegné már túl van a negyedik X-en, emellett három gyermeket is a világra hozott, de továbbra is kirobbanó formában van, így nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak arra, vajon mivel éri ezt el.