Egészség

Idén ismét támad az influenza - így védekezhetünk ellene

Egyidejűleg senki sem lehet covidos és influenzás, de egymás után el lehet kapni a két betegséget, ez pedig már komoly kockázatot jelent a szervezetünkre nézve. Szerencsére azonban van megoldás.

Jön az ingyenes influenza elleni védőoltás

A tavalyi évvel ellentétben idén már komoly egészségügyi kockázatot jelent a magyar lakosságra nézve az influenzajárvány, ugyanakkor szerencsére van megoldás. Október 15-ig ugyanis valamennyi hazai háziorvoshoz meg fog érkezni a térítésmentesen igényelhető influenzaelleni, hazai gyártású 3Fluart oltás. A kormány ebből idén is 1,3 millió adagot biztosít - jelentette a Népszava.

A lap Ócsai Lajos volt ÁNTSZ-es járványügyi főorvost faggatta arról, mi lesz a lakosság teendője, ha esetleg berobbanna az influenzajárvány. A szakértő szerint idén a szokásosnál is nagyobb a tétje az influenza elleni védőoltás beadásának. Szerinte most azért kell jobban tartani a járványtól, mert tavaly egy év kimaradt a szervezet természetes ráfertőződéséből, ezért az emberi szervezet kevéssé védett az influenzavírusok mutációival szemben, mint a korábbi esztendőkben. A kórokozó így sokkal drasztikusabb járvány előidézésére képes.

Fotó: 123rf

Lapozz, a második oldalon folytatjuk!

Oldalak

Egészség
Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.
Sztárok
Lezárult a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey pere, de menet közben rettenetes titkokra derült fény, amik megmagyarázhatnak néhány dolgot a színész viselkedésével kapcsolatban.