Egészség

Kiderült, idén is ingyenes lesz-e az influenza elleni védőoltás

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere tisztázta a kérdést.

Napokon belül elérhető lesz

A tavalyi évhez hasonlóan 2021-ben sem kell fizetni az influenza elleni védőoltásért, mindenki térítésmentesen juthat hozzá majd a vakcinához - erről beszélt nemrég Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményt juttatott el az MTI-hez, melyben kifejtették: a kormány és a tárca elkötelezett abban, hogy minden magyarnak ingyensesen biztosítsa a védőoltást, nemcsak az időseknek és a kockázati csoportba tartozóknak.

Az influenza elleni oltás felvétele azért is különösen fontos, mert a koronavírus-fertőzés magasabb kockázatot jelent, ha más betegséggel is együtt jár. Ezért a kormány mindenkit arra biztat, hogy éljen az influenza elleni ingyenes védőoltás lehetőségével.

Az influenza elleni védőoltás napokon belül elérhető lesz a háziorvosoknál és az üzemorvosoknál - olvasható a közleményben.

Hangsúlyozták továbbá, hogy az influenza elleni oltás elsődleges célja az egyéni védelem, így különösen ajánlott azok számára, akiknél az influenzafertőzés vagy a szövődményei nagy kockázatot jelentenek.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Egészség
Sztárok
Amióta berobbant a köztudatba, Julia Robertset mindig vörös hajjal láttuk, ennek azonban most vége, a színésznő ugyanis drasztikus változtatás mellett döntött.
Lifestyle
Igazi kánikulai meleg van, de a kemény viharok sok helyen meg fogják cibálni a forróság bajszát. A gond csak, hogy jégesőre is számítani kell.
Sztárok
Metzker Viki is bekerült a nyertesek közé a Joy Social Media Award díjátadón, méghozzá a #Hallgasshazait kategóriában.