Három természetes és hatékony agyserkentő

A hideg, komor napok beköszöntével egyre többünkön úrrá lesz az őszi fáradtság. Hamarabban kedvetlenedünk el, könnyebben felkapjuk a vizet, és bizony az agyunk is hamarabb elfárad. Íme, három természetes agyserkentő, amivel megakadályozhatod az agyad kimerülését.

Természetesen ilyen esetben egy kiadós pihenés vagy egy nagy adag kávé is elegendő ahhoz, hogy az agyadat újra formába hozd, de az alább bemutatott szerekkel hosszabb távon megnövelheted annak teljesítményét.

Ginkgo biloba
A ginkgo bilobát, vagy más nevén páfrányfenyőt a világ legtovább élő és legősibb fájaként tartják számon, ismert olyan példánya is, amely több mint ezer éves. Kísérletek igazolták, hogy a páfrányfenyő hatóanyagai a legjobb agyserkentők és az idős korban fellépő agyérelmeszesedést is gátolják. Használata során javul az agy vérellátása, így javul a memória és a koncentrációképesség is.

Mindenki megtalálhatja az életviteléhez illő formát, ha ginkgo használatra adja a fejét, ugyanis kapható kapszulaként, cseppek formájában (Bálint csepp), illetve teaként (instant és filteres kiszerelésben) is.

Ginszeng
Ennek a furcsa ember formájú növénynek Észak-Korea, illetve a Kína az otthona, ezen a két helyen már több mint 4000 éve használják. A növény rendkívül drága, éveken keresztül árnyékolt helyen gondozzák, szülőföldjén a szent fű nevet viselte, és gyakori luxusajándék volt.

A legendák szerint megvilágítja a tudatot, javítja az emlékezőképességet, aktivizálja a kreativitást, ezeken keresztül pedig teljesebbé élvezetesebbé teszi az életet, és ezek a legendák mind igazak. Az agyat serkenti, az idegeket pedig megnyugtatja, így segít a stressz legyőzésében.

Bármilyen formában fogyasztod jótékony hatását ki fogja fejteni akár a drazsét, a kapszulát és vagy a koncentrátumor választod, de fogyaszthatod teaként is.

Szójalecitin
A vizsgára, állásinterjúra, tesztekre sokan érkezünk csokoládéval, mert attól jobban vág az eszünk, illetve a csokiban található szójalecitintől. Magát a szójaleticint megvásárolhatjuk külön is, nem muszáj csokoládéba burkolva fogyasztanunk, bár valljuk be, hogy nagyon élvezzük ezt a formáját is.

A lecitinek növelik az agy teljesítőképességét és fokozzák a memóriát, emellett enyhe nyugtató hatásuk is van, így vizsgák előtt kimondottan ajánlott. A szójalecitin egyik összetevője, a kolin felelős az agyat élénkítő hatásért. A kolin, vagyis B11-vitamin hiánya fejfájást, ingerültséget, emlékezési nehézségeket okozhat.

Kapható drazsé vagy tabletta formájában, de ha szeretnéd a "gyógyszert szedek" érzést elkerülni, akkor granulátumként belekeverheted a joghurtodba is.

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.
Sztárok
Charlotte hercegnő már most lenyűgöző sportoló, édesanyja, Katalin hercegné nyomdokaiba lépve többféle sportot is szeret, a tenisztől a rögbiig. Ám egy sport különösen elrabolta a szívét: a futball.
Home&Design
Az orchidea az egyik legszebb virág az egész világon. Ha fordítunk egy kis időt a gondozására, akkor olyan gyönyörű lesz, mint még soha!