Egészség

Kásler Miklós elárulta, melyik vakcinát érdemes kérni harmadikként

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere részletes táblázatot közölt arról, hogy melyik oltást ajánlott felvenni harmadiknak.

Kiderült, kinek melyik vakcinát érdemes kérni harmadik oltásként

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője a Facebook-oldalán tette közzé a Nemzeti Népegészségügyi Központ harmadik oltással kapcsolatos eljárásrendjét, amit az Emmivel közösen dolgoztak ki.

Akik első és második oltásnak az AstraZeneca vagy a Jansen oltóanyagát kapták, azoknak mRNS vakcinát illetve Sinopharmot, míg a Pfizer vagy Moderna vakcinával oltottaknak vektorvakcinát és a Sinopahrmot tanácsoljuk emlékeztető oltásnak. A Sinopharmmal oltottak esetében mind a vektorvakcinák, mind az mRNS alapú vakcinák alkalmazhatóak. Azok, akik első és második oltásnak Szputnyikot kaptak, azoknak mRNS vakcinát illetve a Sinopharmot ajánljuk.

Az oltóorvos döntése értelmében, ellenjavallat esetén alkalmazható homológ, vagyis az első két oltással azonos oltóanyag is” – írta a bejegyzésben a miniszter.

Az eredmények alapján egyértelmű a védőoltások magas hatékonysága.

Leadfotó: facebook.com/kasler.miklos.hivatalos

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Egészség
Fashion&Beauty
Idén újra divatba jöttek az egyrészes fürdőruhák, Sydney Sweeney pedig le is csapott néhányra, amelyek tökéletesen mutattak irigylésre méltó alakján.
Sztárok
Kihirdették a Szentkirályi Tehetségprogram három nyertesét, amelyben ezúttal női sportolók diadalmaskodtak. A szakmai zsűri a 14-18 éves fiatal sportolók közül választotta ki azt a hármat, akiknek a...
Lifestyle