Íme a hajhullás 5 leggyakoribb oka - Nálad is fennáll valamelyik?

Naponta átlagosan 60-100 hajszáltól szabadulunk meg, ami természetes és egészségesnek számít, ám ha azt vesszük észre, hogy a hajunk nem nő vissza, kopasz foltok alakulnak ki, esetleg jóval ritkább lesz, akkor érdemes utánajárni egy kicsit, hogy mi állhat a hajhullás hátterében. Számos egészségügyi probléma okozhatja, amelyek esetében nem elég a tünetek kezelése egy-egy hajhullás elleni samponnal. Mutatjuk az 5 leggyakoribb okot, amely hajhullást okozhat!

Mitől hullik a hajam?

Autoimmun betegség

Az autoimmun betegségek során a szövetek pusztulnak el, amelyek közé tartoznak a hajhagymák és egyéb, a haj növekedéséért felelős szövetek is. Ez esetben sajnos nincs olyan gyógyszer, ami megállítaná a hajhullást.

Genetikai hajlam

Sajnos a genetikai tényezők is felelősek a hajhullásért, az Egyesült Államokban például 30 millió nő szenved ebben. Sokan szednek olyan gyógyszereket, amelyek ezt lassítják, ám megállítani mégsem tudják.

Sok idegeskedés

Ha folyamatosan idegeskedsz, gyakran tör rád szorongás és a stresszes élethelyzet tartósan fennáll, akkor számíthatsz egy idő után hajveszteségre. Az így kihullott haj viszont könnyen visszaszerezhető, ha sikerül kontrollálni a stresszt - ehhez nyugodtan kérd pszichológus vagy bármilyen más szakember segítségét.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2