Ha ilyen a szemed, csináltass tesztet! – a delta variáns új tünete

A delta variáns nem csak hogy gyorsabban terjed, és többeket fertőz, mint a vuhani variáns, hanem a tünetei is eltérőek lehetnek.

Delta variáns

Zacher Gábor a Portfóliónak adott interjújában elmondta, hogy egyre többen tapasztalják a koronavírus első jeleként a kötőhártyagyulladást, ami eddig nem volt jellemző itthon. A kötőhártyagyulladás (pink eyes) a szem kipirosodását, duzzanatát és váladékozását jelenti. További tünetek lehetnek még emésztőrendszeri panaszok: hányinger, hányás, és hasmenés; hallással kapcsolatos panaszok: fülzúgás, fülcsengetés, és szédülés; illetve a feketegomba-fertőzés.

A vírus elkerülése ellen továbbra is az oltás a leghatékonyabb megoldás. Persze ez sem jelent 100%-os védelmet, de mindenképp érdemes a 3. vakcinát is beadatni magadnak, hiszen így a legkevesebb az esély arra, hogy elkapd a vírust. Zacher Gábor visszahozná a kötelező maszkviselést a tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben, az irodákban és más nyilvános zárt terekben is, hogy lassuljon a járvány terjedési sebessége.

Fotó: 123rf.com
Forrás: https://www.egeszsegkalauz.hu/

Kevesen tudják, hogy egy bizonyos dioptria felett már nem lehet lézeres szemműtétet végezni. De mi lehet a megoldás azok számára, akik mégis szeretnének javítani látásukon?

Oldalak