Gyógyító erejű gyümölcs - Gránátalma

A gránátalma egyre többször hívja fel magára a figyelmet, ugyanis több kutatás is bizonyítja gyógyító erejét a legtöbb népbetegség ellen. Most kiderül pontosan milyen gyümölcsről is van szó.

A gránátalma
A gránátalmát legfőképpen a földközi-tenger térségében termesztik. Fő termelői országok közé tartozik Spanyolország, Olaszország, Izrael, Ciprus, a Kanári-szigetek, Kalifornia, Irán és Afganisztán is. Az árusítás főszezonja az év második része. A gránátalma nagyon frissítő, ízére a savanykás és édes jellemzők egyaránt érvényesek. Ízvilágához legközelebb a ribizli áll.

Kétféleképpen lehet fogyasztani: félbevágva, a magok kikanalazásával vagy kifacsarva, léként. A héja nagyon sok csersavat tartalmaz, ezért vigyázzatok a ruhátokra, mert nagyon nehezen lehet csak kimosni.

 

Mire jó?
Sok tápanyagot tartalmaz, többek között C-vitamint, kalciumot, vasat és polifenolokat. Utóbbiaknak köszönhetően nagyon magas a gránátalma antioxidáns tartalma, amely háromszorosan meghaladja a vörösborét és a zöldteáét. Ebből adódóan, bizonyos betegségekkel szemben növeli szervezetünk védekezési mechanizmusát. Ezeket a tényeket több mint 200 tudományos kutatás is bizonyítja. Kiderítették, hogy a gránátalma pozitív hatással van a szív- és érrendszeri betegségektől kezdve a rákig. Az orvosok mindenkinek azt tanácsolják, hogy minél többet fogyasszanak ebből az ízletes gyümölcsből.
 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!