Top formában Gundel Takács Gábor - A népszerű tévés erre esküszik

A mindennapi rohanásban nehéz megtalálni az egészség megőrzéséhez szükséges természetes egyensúlyt. Gundel Takács Gábor ezért próbálta ki a kékszőlőmagból készült Bock táplálékkiegészítőket. (x)

Évezredes múlt

A szőlő és a bor jótékony hatásairól már a Bibliában is olvashatunk, ám a kékszőlőmag belseje még ennél is nagyobb kincset rejt. Antioxidáns hatású polifenol tartalma az egyik legmagasabb a természetben előforduló növények közül, emellett gazdag esszenciális zsírsavakban, illetve számos ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz.

A Bock Borászat a Villányi Borvidékről évente átlagosan 11 ezer mázsa kékszőlőt szüretel, amely a kékszőlőmag termékeinek, az olajnak, a mikroőrleménynek és a tablettának az alapanyaga. A Pécsi Tudományegyetem, valamint a Szent István Egyetem kutatóinak bevonásával pedig sikerült egy olyan innovatív gyártási technológiát is kifejleszteniük, amely a szőlőmag hatóanyagainak kiemelkedően hatékony felszívódását biztosít.

A népszerű tévés is erre esküszik

Közismert, hogy a népszerű műsorvezető, Gundel Takács Gábor rendkívül aktív életet él, az átlagosnál jóval több programot, elfoglaltságot kell „bepréselnie” napi 24 órába úgy, hogy ugyanakkor képes legyen megőrizni testi-lelki egészségét, egyensúlyát. Ezért kérte fel őt Bock József, hogy próbálja ki az új, kékszőlőmagból készült táplálékkiegészítő termékcsaládot és meséljen arról, milyen természetes módszerek, megoldások váltak be eddig számára legjobban a mindennapokban.

"Igyekszem tudatosan lassítani az életet, tudatosan élni, mozogni és étkezni. Meg kell találni mindegyiknek a helyét a napi rutinban. Még a legsűrűbb napokon is lehet legalább annyit mozogni, hogy nem lifttel megyek fel az emeletre, vagy nem zavar, hogy nem tudtam a kapu előtt leparkolni és sétálni kell egy kicsit, esetleg nem szállok fel 1-2 megállóra a villamosra. A tudatosság másik összetevője az étkezés. Mikor, mit és mennyit eszem. Nem kell aszkétának lenni, nem kell magunkat sanyargatni, de mértékletesen kell enni is.

Az étkezéshez pedig ma már a táplálékkiegészítők is hozzátartoznak. Nemrégiben narráltam egy filmet, ami arról szól, hogy az emberiség mára teljesen kizsigerelte a termőföldet. Emiatt azok a tápanyagok, ásványi sók, amiket régen a növényekkel együtt elfogyasztottunk, ma már jóval kisebb mennyiségben találhatók meg a táplálékunkban. Ezek pótlásában segíthetnek a természetes alapanyagokból készülő táplálékkiegészítők, és bár egyik sem helyettesíti az egészségtudatos étkezést, hiszek a hosszú távú jótékony hatásukban.

Az én portfóliómban a C-vitamin, a halolaj mellett ott van a Bock Kékszőlőmag Tabletta is. A szintén szőlőmagból készült mikroőrleményt pedig a reggeli müzlimbe szoktam belekeverni, ahogy a szőlőmagolaj is nagyon finom salátaöntet. Kevés pékárut fogyasztok, de rengeteg salátát, zöldséget eszem, és azokhoz kiváló a szőlőmagolaj, ahogyan a tojássütéskor is ebből löttyintek a serpenyőbe."

További részletek: szolomag.bock.hu

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!