Görcsölsz? 5 természetes tipp, hogy könnyebben vészeld át a nehéz napokat

Sok minden van amit, ha férfiak csak egyszer átélnének, máris sokkal jobban becsülnének minket, itt van például az évtizedeken át tartó, olykor fájdalmakkal és egyéb kellemetlenségekkel járó menstruáció. Íme, 5 tipp, hogy elviselhetőbbé tegyük ezeket a napokat.

1. Folyadék!

A napi 2, 5 liter folyadék bevitele mindig fontos, de ezeken a napokon még jobban ügyelnünk kell, hogy ennél a mennyiségnél csak is többet igyunk, kevesebbet semmi esetre sem.

2. Megnövekedett magnéziumhiány

Ezekben a napokban a szervezetünknek sokkal több magnéziumra van szüksége. Így nem árt, ha már a menstruációt megelőző héten elkezdünk gabonaféléket, zöldségeket fogyasztani. Az egyik legmagasabb B1-vitamin tartalmú gyümölcs a banán, szóval érdemes beillesztenünk a napirendünkbe.

3. Teázzunk!

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A teakészítés már önmagában egy megnyugtató érzés. A legjobb, hogyha valamilyen görcsoldó hatású teát választunk, legyen az kamilla, zsurló, cickafark vagy édeskömény. Ezek a növények ugyanis stresszoldóak és egyben csökkentik a fájdalmakat is.

4. Ne szenvedjünk!

Sokan hajlamosak vagyunk arra, hogy az első napokban konkrétan betegként kezeljük és kezeltessük magunkat, sőt, előfordulhat, hogy még dolgozni sem megyünk, és csak otthon fekszünk, és látványosan szenvedünk. Ezt felejtsük el! Kimutatott tény, hogyha igyekszünk nem tudomást venni a fájdalomról, és ugyanolyan aktívan éljük a napokat, mint máskor, akkor bizony sokkal kevésbé fogjuk úgy érezni, hogy eljött a világvége! Görcsoldó gyógyszert pedig csak akkor vegyünk be, ha már tényleg nem segít semmi.

5. Melegen ajánljuk

A melegnek is köztudott a görcsoldó hatása. A tévhitekkel ellentétben nyugodtan vegyünk egy forrófürdőt, hiszen fürdés közben a véráramlás szinte megáll. Jó érzés lehet az is, ha egy befőttes üvegbe forró vizet öntünk, és azt görgetjük a hasunkon.

Fotók: harmonet. hu

Oldalak

Lifestyle
Immáron 10. alkalommal ítélték oda a Televíziós Újságírók Díját a legjobb tévés produkcióknak, műsorvezetőknek és televíziós színészeknek. A rangos kitüntetést ezúttal is a hazai sztárvilág...
Fashion&Beauty
Hamarosan felvehetjük a rövidnadrágokat, de ha érdekel, hogy melyik fazon lesz a divat idén, akkor nézd meg a cikkvégi galériánkat!
Home&Design
Két mexikói testvér nagyot álmodott és az egy szem szobanövényükből mára milliárdos értékű vállalkozást kreáltak.