Egészség

Ha ezek a gének megtalálhatóak a szervezetedben, hajlamosabb vagy az alkoholizmusra

Valóban örökölhető az alkoholizmus?

Genetikai okok

Az orvosi meghatározások az alkoholizmust olyan szenvedélybetegségként írják le, mely az alkohol kitartó, hosszabb távú fogyasztásával jár a negatív következmények ellenére. Míg az alkohol fogyasztása szükséges az alkoholizmus kialakulásához, nem jelzi előre az alkoholizmus kialakulását. Az ezzel járó biológiai mechanizmusok még nem teljesen ismertek, több rizikófaktort azonosítottak már, köztük a társadalmi környezetet, érzelmi egészséget, sőt manapság egyre nagyobb szerepet kap a genetikai hajlamosság kérdése is. Egyes kutatások szerint vannak bizonyos gének, amelyek hatására valóban örökölthető ez a szenvedélybetegség. Lapozd fel galériánkat a részletekért!

Már Arisztotelész idején is számos feljegyzés született, miszerint az alkoholfüggőség akkor alakul ki a legkönnyebben, ha a beteg egyik közeli családtagja is ebben szenved. Egy 1998-ban végzett kísérlet szerint az alkoholfüggők fiútestvéreinek az 50 százalékánál, lánytestvéreiknek pedig 22-25 százalékánál alakult ki függőség életükben.
Kattints a további képekért!

A halálozási mutatók is mérséklődnek. Íme, a legfrissebb adatok!

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
A műsor elődöntőjében óriási izgalmaknak lehettünk szemtanúi, hiszen a tét az volt, hogy ki az a négy versenyző, aki a döntősök közé jut az idei utolsó adásba, ahol jövő héten kiderül, ki nyeri majd...
Fashion&Beauty
A brit királyi családban jól ismert, hogy a szépség terén az egyszerűség a divatszabály. Ám Diana hercegnő megmutatta, hogy vannak szabályok, amiket érdemes megszegni.
Lifestyle
A Halak életében lehetőségekkel teli időszak veszi kezdetét. Napi horoszkóp!