Ez nagyon leegyszerűsítve azért történhetett meg, mert az egyik szappanmolekula a zsírral alkot kötést, míg a másik a vízzel. Kézmosás közben ezek magukhoz "vonzzák" a kezünkön lévő zsíros szennyeződéseket, és velük együtt a baktériumokat is, majd öblítéskor közösen távoznak a kezünkről. A kereskedelemben kapható szappanok többsége, legyen folyékony, vagy hagyományos, szinte kizárólag szintetikus összetevőket tartlamaznak, és hiába 5,5 a pH-juk, az összetevőik miatt szárítják a bőrünket, ám antibakteriális hatásuk tökéletes. Megállapíthatjuk tehát, hogy mind a tömbszappan, mind a folyékony szappan használta ideális, hiszen a különbség elenyésző, ezért nem kell vonakodnunk a hagyományos verzióktól sem, hiszen tökéletesen megállták a helyüket még az Ebola-járvány idején is.
Fotó: Pixabay
Ez nagyon leegyszerűsítve azért történhetett meg, mert az egyik szappanmolekula a zsírral alkot kötést, míg a másik a vízzel. Kézmosás közben ezek magukhoz "vonzzák" a kezünkön lévő zsíros szennyeződéseket, és velük együtt a baktériumokat is, majd öblítéskor közösen távoznak a kezünkről. A kereskedelemben kapható szappanok többsége, legyen folyékony, vagy hagyományos, szinte kizárólag szintetikus összetevőket tartlamaznak, és hiába 5,5 a pH-juk, az összetevőik miatt szárítják a bőrünket, ám antibakteriális hatásuk tökéletes. Megállapíthatjuk tehát, hogy mind a tömbszappan, mind a folyékony szappan használta ideális, hiszen a különbség elenyésző, ezért nem kell vonakodnunk a hagyományos verzióktól sem, hiszen tökéletesen megállták a helyüket még az Ebola-járvány idején is.