Egészség

Ezt soha ne csináld! Olyan súlyos következménye lehet az étkezés utáni azonnali fogmosásnak, amire nem is gondolnál

A szájhigiénia a mindennapjaink része, a fogmosás pedig a reggeli rutinunk első, az esti rutinunk fontos állomása. Azonban nagyon nem mindegy, hogy mikor mossuk meg a fogainkat!

Evés után várni kell!

Amikor savas ételt vagy italt fogyasztunk, itt elég csak egy almára vagy egy narancslére gondolni, oda kell figyelni arra, hogy várjunk egy kis időt az étkezés és a fogmosás között. Ez azért van, mert a savas élelmiszerek károsíthatják a fogzománcot, melyre ha még rámegyünk fogkrémmel, súlyos károkat okozhatunk a fogainkon. Minél többször végezzük ezt a helytelen szokást, annál jobban károsítjuk a fogaink állapotát, ami súlyos esetben fogvesztéshez is vezethet.

Természetesen mint minden fogmosáskor, ilyenkor is figyelnünk kell a nyelvünk megtisztítására is, azonban az elterjedt módszerrel ellentétben nyelvünket nem szabad fogkrémmel megmosni. Aki nagyon alapos, drogériákban találhat speciális nyelvtisztító keféket.

Fogápolási rutinunkat kiegészíthetjük olyan eszközökkel, mint a fogselyem vagy a szájvíz, melyek tovább növelhetik szájüregünk tisztaságát, ezzel évekkel meghosszabbíthatják fogaink egészségét.

Forrás: via Fotó: GettyImages

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Mindig elszaladsz még pisilni, mielőtt elindulnál otthonról? Azonnal abba kell hagynod!
Sztárok
Matthew McConaughey három gyermek büszke édesapja, akikkel nagyon erős és különleges kapcsolatot ápol – idősebbik fia ráadásul annyira hasonlít rá, hogy akár egymás tükörképei is lehetnének.
Sztárok
Gisele Bündchen kis túlzással az egész világot lenyűgözte legújabb képével, ahol semmilyen textil nem takarja idomait.