Egészség

Ezek a legjobb ételek megfázás ellen - Próbáld ki

Az ősz és a tél sajnos főleg a megfázás és az influenza időszaka. Éppen ezért hoztunk néhány immunerősítő ételt és italt, aminek a fogyasztásával a betegségeket megelőzhetjük.

A nagyi húslevese

Húsleves - Nincs is jobb a nagymama csirkehúslevesénél, ami régebben a vasárnapi ebéd elengedhetetlen fogása volt. Ha az ember másnapos, akkor is a leginkább húslevesre vágyik, ez nem véletlen ugyanis a legyengült szervezet pontosan tudja, hogy mire van szüksége. A folyadékpótlás mellett kutatások bizonyítják, hogy a zöldségeket és a csirkehúst tartalmazó fogások segítenek enyhíteni a betegségek tüneteit.

Méz - A méz számtalan szopogatós tabletta, vitamin és gyógyszer alapja. Nem hiába, hiszen enyhíti a torokfájást, segít a vírusok elleni harcban és rengeteg benne az antioxidáns is. Bár a cukor, és ezáltal a szénhidrát tartalma is igen magas, így ajánlott a mértékletes fogyasztás.

Lapozz a részletekért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

Egészség
Utazás
Messze van, hideg és eljutni is nagyon drága oda. A Déli-sarkra tényleg csak a kiváltságosok mehetnek el az életük során, sőt, az sem adatik meg mindenkinek, hogy egy utasszállító ablakából vessünk...
Lifestyle
Kíváncsi volt rá, milyen lehet, de a jelek szerint ez az egy alkalom elég is volt neki belőle.
Sztárok
Kalocsay Miklós nemcsak a szakmában, hanem a magánéletben is sikeresnek mondhatta magát, a sors azonban végül nem olyan jövőt szánt neki, mint amilyet elképzelt magának.