Ideje marékszámra enni ezt a gyümölcsöt - Csökkenti a rák kialakulásának esélyét

Jó hír, hogy nemsokára szezonja is lesz.

Eperrel a rák ellen

A Scientific Reports-ban megjelent tanulmány szerint az eperben gazdag étrend drasztikusan csökkentheti a rák kialakulásának esélyét, írja a davidavocadowolfe.com. A szakemberek egyelőre még csak egereken tesztelték a gyümölcs hatását, de az eredmények már most nagyon biztatóak.

Két csoportra osztották az állatokat: az egyik csoportot hagyományos étrenddel etették, míg a másiknak a normálisnál több epret adtak. Egy hónappal később az összes egeret beoltották mellrákos sejtekkel, a kialakult tumorokat pedig kéthetente monitorozták. 5 héttel múlva a daganatokból mintát vettek és elemezték a méretüket, szerkezetüket. Arra jutottak, hogy az eperrel kezelt egerek szervezetében a rákos sejtek nem terjedtek tovább, életképességük rohamosan csökkent, a daganatok pedig kisebbek voltak méretben és súlyban is.

Fontos megemlíteni, hogy a vizsgálat során nem friss epret, hanem eper kivonatot használtak, ezzel kezelték a rákos sejteket váltakozó ideig (24, 48 és 72 órán keresztül).

Miért olyan erős rákellenes gyümölcs az eper? Lapozz, a következő oldalon eláruljuk!

Fotó: davidavocadowolfe.com

Oldalak

  • 1
  • 2