Egészség

Ez mindent megváltoztat: hihetetlen titok derült ki az e-cigarettáról

Te is azok közé tartozol, arra használják az e-cigarettát, hogy leszokjanak a "valódi" dohányzásról? Akkor sajnos ki kell ábrándítsunk: nagy az esélye, hogy nem fog összejönni a terved.

Lehet, hogy tévúton jársz

Te is arra használod az e-cigarettát, hogy leszokj a "valódi" dohányzásról? Nos, ebben az esetben sajnos szolgálhatunk egy rossz hírrel: nagy a valószínűsége annak, hogy tévúton jársz. A kutatók szerint az e-cigaretta segítségével történő leszokás jóval nagyobb eséllyel fullad kudarcba, mint a folyamat egyéb eszközökkel - nikotinpótló terápia, bizonyos gyógyszerek - való serkentése. A szakemberek a Tobacco Control nevű amerikai folyóiratban tették közzé vizsgálatuk eredményeit. Az EurekAlert egy közleményt is megjelentetett a kutatásról, melyben felhívják rá a figyelmet, hogy az e-cigarettával történő leszokási kísérletek száz esetre vetítve héttel kevesebbszer vezettek eredményre, mint az egyéb megoldások. A tudósok emellett hangsúlyozzák: bár laboratóriumi körülmények között az e-cigaretták hatékonyan segítették a dohányzásról való leszokás folyamatát, a való életbeli tapasztalatok ezt már nem támasztották alá.

Fotó: 123rf

Lapozz, a második oldalon folytatjuk!

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Egészség
Sztárok
Joe Biden visszalépésével Kamala Harris esélyt kapott arra, hogy ő legyen a befutó a novemberi elnökválasztáson. Most a párjával nagy fordulatot vesz az életük, aki mindenben támogatni fogja.
Lifestyle
Te is nehezen tudsz elaludni? Egy egyetem kutatói most rájöttek a titok nyitjára, amit valószínűleg te is be fogsz vetni.
Sztárok
Az RTL már tavaly decemberben bejelentette, hogy idén újra képernyőre kerül a 2023-as év egyik legnézettebb műsora, vagyis a Sztárbox, ami egy újabb évaddal debütál.