Csökkenti a koleszterinszintet és javítja a látást - Édesség, amit Te is imádsz

Végre bűntudat nélkül átadhatjuk magunkat a csokoládé csábításának és élvezhetjük az édes kényeztetését! Tudományos kutatások ugyanis kimutatták, hogy a csoki nem csak nagyon finom, de az egészségre is rendkívül jó hatással van. Erősíti az immunrendszert, felveszi a harcot a szövetek oxidációja ellen, segít megelőzni a szívbetegségek kialakulását és boldogsághormonokat termel, amik hozzájárulnak a hosszú és egészséges élethez.

Csökkenti a koleszterinszintet

Kutatások kimutatták, hogy azoknak az embereknek a vérében, akik rendszeresen fogyasztanak csokoládét, sokkal magasabb volt az antioxidáns-szint, mint a "rossz" koleszterinnek is nevezett LDL-szintje, amely kifejezetten káros a szervezetre.

Növeli az antitesteket

Még csak nem is kell ennünk belőle és máris a hasznunkra válik! Tanulmányok megállapították, hogy az önkénteseknek, akik beleszagoltak a csokoládéba, az antitest-szintjük azonnal megemelkedett.

Jó a köhögésre

A csokoládé alapját képező kakaó egyik összetevője a teobromin nevű serkentő hatású szer – tudományos nevén metilxantin –, amely csökkenti a köhögésért felelős idegek aktivitását. A brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat kutatása során 300 köhögésben szenvedő beteg kapott naponta kétszer teobromint, s több mint felüknek látványosan gyorsan javult az állapota.

Fotó: naturalgroceries.com

Oldalak

Lifestyle
A rakott krumpli egy igazi magyar klasszikus, ami sok háztartásban számít kedvencnek, ráadásul szinte elrontani sem lehet. Ha azonban hajlandók vagyunk kicsit félre tenni a már megszokott receptet,...
Lifestyle
Manapság már szinte minden háztartásban megtalálható a kompakt légkeveréses sütő, sokan azonban elkövetnek vele egy komoly hibát, amely az egészségre is káros lehet.
Sztárok
Károly egykori asszisztense szerint Nagy-Britannia egykori leggyűlöltebb nőjéből nemcsak hogy királyné lett, de még egy olyan dologra is sikerült szert tennie az utóbbi időben, amiről azt gondolta,...