Egészség

Ezért ne adj csokit a kutyának - Az élete múlhat rajta

A csokoládé az emberek egyik kedvenc ínyencsége, a kutyák számára azonban halálos csemege lehet.

Nagy lehet a kísértés, hogy csokit adj a kutyádnak. Érthető módon szeretnéd, ha boldog lenne, neki is „jár” egy falat vidámság. Meg aztán olyan édesen néz! Talán még könyörög is a szemeivel vagy látványosan pitizik. Igen ám, de a falat csokimennyország neki felérhet egy halálos ítélettel.

Ez nem túlzás, nézd csak meg a galériát!

Ártalmas a kutyák számára a csoki? Igen!
Ártalmas a kutyák számára a csoki? Igen! A csokoládé mérgező a kutyák számára, mert teobromint és kisebb mértékben koffeint tartalmaz. Az emberek szervezete könnyen lebontja a teobromint, de a kutyáké nem. Ők lassan dolgozzák fel a teobromint és a koffeint, ami lehetővé teszi, hogy ezek a mérgező vegyületek felhalmozódjanak a szervezetükben, és a csokoládémérgezéssel kapcsolatos klinikai tüneteket okozzanak. De nem egyformán mérgezőek a csokik. A legmérgezőbbek a magas kakaótartalmúak - mint például az étcsokoládé -, majd a tejcsokoládé és a fehércsokoládé. A csokoládémérgezés annyira gyakori a kutyáknál, hogy Amerikában csokoládémérgezésmérőt is lehet kapni, amivel megállapíthatod, hogy kutyád mérgező mennyiségű csokoládét fogyasztott-e.
Kattints a további képekért!

Talán te is láttál már az utcán sétálva olyan kutya-gazdi párosokat, kiknek pórázán elsőre furcsának tűnő, feltűnő szalag lifegett. Nem véletlenül volt ott, sőt, még a színválasztás is nagyon beszédes.

forrás: hillspet, fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Utazás
Ötszázhetven éve, 1453. május 29-én foglalta el II. (Hódító) Mehmed török szultán Konstantinápolyt, az egykor oly hatalmas Kelet-Római Birodalom fővárosát, amelyet Isztambul néven saját fővárosának...
Lifestyle
A Szűz már ismeri azt a személyt, akiből élete nagy szerelme lesz. Íme, a június előrejelzésünk!
Utazás
Egy, eredetileg a vulkánkitörések és földrengések pontos érzékelése céljából megalkotott kutatóballon detektálta a hangokat a sztratoszférában. Egyelőre még a szakemberek is tanácstalanok.