Egészség

Továbbra is komoly segítségre szorulnak a "Covid-árvák": Gyerekek tömegei maradtak szülők nélkül

Több mint egymillió forinttal támogatja Szilágyi Áron kardvívó a Regőczi Alapítványt. A sajtótájékoztatóval arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a "Covid-árvák" továbbra is segítségre szorulnak - mondta Herczegh Anita, az alapítvány kuratóriumának elnöke, Áder János volt köztársasági elnök felesége csütörtökön Budapesten.

A támogatott gyerekek száma 1350-et

Herczegh Anita emlékeztetett: a háromszoros olimpiai, kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok már 2021-ben is támogatója, a Jónak lenni jó! kampányban jószolgálati nagykövete volt az alapítványnak. Most "talán még hálásabbak vagyunk a kiállásáért", mert bár a legtöbben már szeretnék elfelejteni a koronavírus-járványt, az alapítványnál meghaladja az 1350-et a támogatott gyermekek száma - mondta Herczegh Anita.

Hozzáfűzte, ezeknek a gyerekeknek a tíz százaléka 6 évesnél fiatalabb volt, amikor árván maradt, tehát még 15-20 évig segítségre szorulnak. A támogatottak között 2022-ben született Covid-árva is van. Az alapítvány pénzbeli támogatást nyújt a gyermekeknek egészen nagykorúságukig, illetve addig, amíg majd a saját lábukra tudnak állni. Az anyagi támogatás mellett jogi és pszichológiai segítséget is kaphatnak, emellett kulturális programokon, nyaralásokon is részt vehetnek - fejtette ki Herczegh Anita.
Kattints a további képekért!

Forrás: MTI Fotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A Bak olyan információkhoz jut, amiket pénzre válthat. Napi horoszkóp!
Sztárok
Annak idején, amikor a pár szerelme még csak kibontakozóban volt egyetemi éveik alatt, bizony más nők is szemet vetettek a trónörökösre, és megpróbálták elcsábítani Vilmost - nos, Katalin ezt már...